Ege Akersoy davasında yeni gelişme! Karar açıklandı

İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşü için toplanan kalabalıkta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı bulunan kişiye yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un yargılandığı davada karar açıklandı.

Ege Akersoy davasında yeni gelişme! Karar açıklandı

İstanbul’da geçtiğimiz ay ‘Şehitlere Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ yürüyüşü düzenlenmişti. Filistin’de yaşananları protesto etmek amacıyla toplanan kalabalığın arasında yer alan ve elindeki Kelime-i Tevhid Bayrağını açan İsmail Aydemir isimli vatandaş, üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un yumruklu saldırısına uğramıştı. İsmail Aydemir’e yumruk atan Ege Akersoy, ‘Kasten yaralama’ suçundan yargılandığı davada beraat etti. İşte detaylar…

EGE AKERSOY BERAAT ETTİ

İstanbul’da düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünde yer alan İsmail Aydemir’in elindeki Kelime-i Tevhid Bayrağı’nı açtığını gören üniversite öğrencisi Ege Akersoy’un Aydemir’e yumruk attığı öğrenilmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Ege Akersoy hakkında ‘Kasten yaralama’ suçundan dava açıldı. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya İsmail Aydemir ve Ege Akersoy katılmadı. Her iki tarafın avukatı da mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme kararını açıkladı ve Ege Akersoy’un ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçunun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek bu suçtan beraatına karar verdi. Mahkeme, ‘Kasten basit yaralama’ suçundan Ege Akersoy’a 2 bin TL para cezası verdi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.