EK ZAM ve İlave Ödeme Yolda! Bakan Işıkhan Müjdeyi Duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan müjde geldi. Maaşlara Ek zam ve ilave ödeme geliyor. Son dakika haberi verildi, detaylar belli oldu.

EK ZAM ve İlave Ödeme Yolda! Bakan Işıkhan Müjdeyi Duyurdu

Türkiye'nin ekonomik koşullarının giderek zorlaştığı günümüzde alınan kararlar ve uygulamalar Çalışma hayatı ile birlikte emeklileri de yakından ilgilendiriyor. Aralık 2023'te asgari ücret zammı, Ocak 2024'te ise emekli ve memur maaş zammı belli olmuştu. Ancak ekonomik kriz küçülmek yerine büyüyor. Bu sebeple de vatandaşlar ciddi bir geçim sıkıntısı yaşıyor. Yaklaşan yerel seçimlere doğru da giderken emekliler ve Asgari ücretli çalışanlar ek zam ve ek ödeme bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen son toplantıyla birlikte emekliye ilave zaman Söylentilere bir kez daha gündeme geldi.

Türkiye'deki 17 milyondan fazla emekli vatandaş seçim öncesi yeni bir düzenleme ile maaş artışı bekliyor. Emekli maaşlarına yapılacak zamlar için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a çevrildi. Geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyesi zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan bakan Vedat Işıkhan haberi de vermişti. Bakan Vedat Işıkhan’ın zam gelecek açıklamasından hemen sonraki cumhurbaşkanı erdoğan'da yeni Bayram ikramiyesini duyurmuştu. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyesi zammı açıklandı. Şimdi yolda yeni ek zam ve ek ödemeler var.

emekli-1-001.jpg

EMEKLİYE SEÇİM ÖNCESİ YENİ EK ZAM VAR MI? İLAVE ZAM GELECEK Mİ?

Son dakika haberine göre emekliye seçim öncesi yeni ek zam için çalışmalar başladı. Haberi duyuran isim SGK uzmanı Özgür Erdursun oldu. Bugüne kadar emekli maaşları ve asgari ücret zammı ile ilgili tahminleri tutan Özgür Erdursun, SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi için seçimden önce bir zam hazırlığı olduğunu öne sürdü.

17 milyon emeklinin geçim sıkıntısı çektiğini ve en düşük maaşların çok düşük kaldığını da hatırlatan Özgür Erdursun, Hükümetin yaralı seçimler öncesi bir hazırlık içinde olduğu durumunu aldıklarını dile getirdi. Özgür Erdursun seyyanen zam yapılacağını iddia ederken miktara ilişkin de konuştu.

emekli-mart-ikramiye-2-001.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINA 3000 YA DA 4000 TL ARTIŞ YAPILACAK

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Dursun katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına seçim öncesi yapılacak olan zam için miktarda açıkladı. SSK ve bağ-kur emeklisi için düşünülen seyyanen zam miktarının 3.000 TL ya da 4000 TL olduğunu belirten SGK uzmanı en düşük emekli maaşında da bu yönde bir artış olacağını söyledi.

Emekli maaşı zammı için geri sayım devam ederken emekliler de bu kararla son derece heyecanlı. Yapılacak olan zamların En geç 10 Mart tarihinde açıklanması bekleniyor. Özellikle en düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12-13.000 bandına çekilmesi emekliler için büyük önem taşıyor.

ptt-nakit-para-1.jpg

EMEKLİYE EK ZAM OLACAK MI?

Emekli maaşlarına Ocak 2024 itibarı ile yapılan zam oranı yüzde 49.25 oldu. En düşük emekli maaşı ise 10.000 TL'ye yükseltildi. Ancak Türkiye'de döviz kurlarında ve enflasyondaki Yükseliş durmuyor. O sebeple de emekliler yeni bir ek zam beklentisi içinde. Şu an için ilave zaman konusu kesin değil ancak Sosyal Güvenlik uzmanlarının iddialarına göre ilave zam yapılması için hükümet çalışma yürütüyor.