Emekli bayram ikramiyesi ilave zam SON DAKİKA! Bakan Işıkhan AÇIKLADI

Ocak 2024'te emekli maaşlarına yapılan zamlar yetersiz bulunurken bayram ikramiyesi tutarı da emekliler tarafından hoş karşılanmadı. Bir süredir emekli Bayram ikramiyesine ilave zam iddiaları vardı. Bakan Işıkhan o iddiaları cevapladı.

Emekli bayram ikramiyesi ilave zam SON DAKİKA! Bakan Işıkhan AÇIKLADI

2024 yılının başında emekli maaşlarına yapılan zam yüzde 49.25 olmuş en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak yeniden belirlenmişti. Bir yandan emekli maaşı zammı konuşulurken bir yandan da emekli bayram ikramiyesi ile ilgili kararı Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Emekli Bayram ikramiyesine de yüzde 50 zam yapıldı ve 3000 TL'ye yükseltildi. Ancak Yapılan bu zamların hiçbiri milyonlarca emekliyi memnun etmedi. Bu sebeple de bir süredir emekli Bayram ikramiyesine ilave zam beklentisi vardı. Ramazan Bayramı'na doğru geri sayım devam ederken emekli bayram ikramiyesi ilave zam son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3000 TL'YE YÜKSELTİLDİ

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli bayram ikramiyesi 2024 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2023 yılında 2.000 TL olarak ödenen Bayram ikramiyesine zam yapıldı. Bu zamla birlikte emekli bayram ikramiyesi 3000 TL'ye yükseltildi. Karar geçtiğimiz günlerde TBMM genel kurulunda da kabul edilirken resmi gazetede Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ancak emekliler 2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamdan da bayram ikramiyesine yapılan artıştan memnun kalmadı. O sebeple emekli Bayram ikramiyesine ilave zam beklentileri oluştu. Bir süredir emeklilerin bu yönde talepleri olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli Bayram ikramiyesine ek zam iddialarına yanıt verdi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNİ İLAVE ZAM GELECEK Mİ?

Peki emekli Bayram ikramiyesine ilave zam gelecek mi? Bayram öncesi ikramiye ödemeleri değişecek mi? Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bu sorulara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan cevap verdi. Bakan Işıkhan açıklamasında 2024 emekli bayram ikramiyesi zammının TBMM genel kurulunda kabul edildiğini ve resmi gazetede yayınlanarak yasalaştığını açıkladı. Emekliye her zaman en iyi rakamı vermeyi Arzu ettiklerini belirten bakan Vedat Işıkhan, koşullar doğrultusunda verilebilecek en uygun rakamın 3000 TL olduğunu söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu açıklama ile birlikte emekli Bayram ikramiyesine ilave zam Kapılarını da kapatmış oldu.

EMEKLİ İÇİN YENİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Emekli Bayram ikramiyesine ek zam gelmeyecek ancak emekli maaşı alan vatandaşlar için yeni düzenlemeler yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekliler yılı ilan etmesi ile beraber birçok bakanlık hazırlık yapmaya başlamıştı. Emekliye yönelik İlk adım ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından atıldı. Aile Bakanlığı hazırladığı emekli kart projesi ile emekli maaşı alan vatandaşlara her ay düzenli sosyal destek sağlayacak. Emeklilerin emekli kart sayesinde doğalgaz tüketim desteği, elektrik tüketimi desteği ve gıda desteği alacağı öğrenildi. Emekli kartı uygulamasının seçim öncesinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.