Emekliler dikkat: YENİ EK ZAM geliyor

Emekli maaşı alanlara müjde. Yeni ek zam geliyor. Tarih belli oldu, seçim öncesi sil baştan değişecek. İşte detaylar…

Emekliler dikkat: YENİ EK ZAM geliyor

Emekliler dikkat: YENİ EK ZAM geliyor - Milyonlarca emekliyi bayram ettirecek son dakika haberi var. Maaş zammı ve ikramiye zammı yolda. Açıklama, SGK uzmanı İsmail Sevinç’ten geldi. Bir canlı yayına katılan Sevinç, emekliye seçim öncesi beklenen bayram ikramiyesi zammı ve ilave zam için tahminlerini açıkladı. Peki emekliye ne kadar ek zam gelecek? Emekli bayram ikramiyesi zammı kaç TL olacak? İşte detaylar…

Emekliler, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyesi zammını merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak bayram ikramiyesine zam geleceğini duyurdu. Şimdi milyonlarca emekli yeni bayram ikramiyesi miktarını merak ediyor. Peki 2024 bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Seçim öncesi emekliye ek zam var mı? İşte emeklilere son dakika müjdesinin detayları…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2024 NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

SGK uzmanı İsmail Sevinç, katıldığı bir canlı yayında emekli bayram ikramiyesine ilişkin bomba açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “bayram ikramiyesi zammı” açıklamasını hatırlatan Sevinç, çalışmaların başladığını bildirdi.

Emekli bayram ikramiyesine ilişkin tahminlerini de açıklayan Sevinç, bu yıl beklentisinin en az 3000 TL olduğunu ifade etti. Emekli bayram ikramiyesinin 3000 TL olması halinde iki bayram için verilecek toplam ikramiye miktarı ise 6000 TL olacak.

emekli-ek-para-2-001.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ 5000 TL OLACAK MI?

Emekli bayram ikramiyesi zammına ilişkin başka iddialar da var. Özellikle son dönemlerde SGK uzmanları yaklaşan yerel seçimler nedeniyle bayram ikramiyesine daha da yüksek zam gelebileceğini iddia ediyor. Özellikle Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilen 5000 TL bayram ikramiyesi bu anlamda referans olacak gibi görünüyor. Yani bayram ikramiyesi her bayram için 5000 TL ve toplamda 10.000 TL olabilir.

EMEKLİYE EK ZAM YAPILACAK MI?

Emeklilerin beklediği diğer bir haber ise emekliye seçim öncesi ek zam. İlave zam konusunda çok sayıda iddia gündemde. Öncelikle 4C emeklisine 3600 ek gösterge zammı ile 4500 TL ilave zam gündemde. 3600 ek gösterge düzenlemesi torba yasa maddeleri arasında yer alıyor ve yakın zamanda da TBMM’den geçmesi bekleniyor.

SSK ve Bağkur emeklisine de seçim zammı yapılması gündemde. İlk iddia ise seçim öncesi emekli maaşlarına 4000 TL seyyanen zam yapılacağı yönünde. Aynı zamanda en düşük emekli maaşına da seyyanen zam iddiası var. En düşük emekli maaşına gelecek zammın ise 2000 TL olacağı konuşuluyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı 12.000 TL’ye yükselecek.

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Emekliye ek zam tarihi de belli oldu. Son gelen iddiaya göre hükümet, emeklinin ek zam talebini seçimden önce karşılayacak. Emekli maaşlarına gelecek zammın en geç 10 Mart tarihinde açıklanacağı tahmin ediliyor.