Emeklilik Yaşı Düştü! Erken Emeklilik Piyangosu 50 Yaş Altı Olanlara Vurdu

Erken emeklilik son dakika gelişmesi. Emeklilik yaşı düştü, milyonlarca kişiye erken emeklilik piyangosu vurdu. 50 yaş altında olanlar erken emeklilik için hemen dilekçe verebilir.

Emeklilik Yaşı Düştü! Erken Emeklilik Piyangosu 50 Yaş Altı Olanlara Vurdu

Emeklilik Yaşı Düştü! Erken Emeklilik Piyangosu 50 Yaş Altı Olanlara Vurdu!

Erken emeklilik son dakika gelişmeleri milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesini kaçıranlar yeni bir erken emeklilik fırsatı yakalamak için sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklamaları dikkatle takip ediyor. Az önce 50 yaş altı olan vatandaşlar için erken emeklilik sürprizi duyuruldu. Tek şartla erken emeklilik fırsatı bu kişilere sağlanacak. Özel durumu olanlara yönelik yapılan yeni düzenlemelerle birlikte milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı ardına kadar açılıyor. Peki yeni erken emeklilik düzenlemesi kimleri kapsıyor? Hangi özel durumlarda erken emeklilik fırsatı var? İşte milyonların beklediği erken emeklilik fırsatları ve 50 yaş altı olanlara yeni erken emeklilik düzenlemesi…

SSK ve bağ kurlu çalışan milyonlarca vatandaşın en büyük hayallerinden biri erken emekli olmak. Erken emeklilik bekleyen ve bu fırsatı değerlendirmek isteyen çok sayıda vatandaş sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Yeni erken emeklilik fırsatları merakla beklenirken SGK‘dan son dakika açıklaması geldi. Bazı özel durumu olan vatandaşlara sosyal güvenlik kurumu tarafından erken emeklilik fırsatları sunuluyor. Yeni düzenleme 50 yaş altı vatandaşları kapsıyor. Peki erken emeklilik yaşı kaç? 50 yaş altı olanlara erken emeklilik fırsatları ve detaylar haberimizde…

emeklilik-yasi-dustu-1.jpg

ERKEN EMEKLİLİKTE ÖZEL DURUMU OLANLARA MÜJDE VAR

Türkiye’de çalışanların en büyük hayali bir an önce çalışma hayatını tamamlamak ve emeklilik hakkına sahip olmak. Son dönemlerde emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle birlikte milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı ardına kadar açılmıştı. Yeni düzenleme de kapsam dışı kalanlara da özel durumları olmaları halinde erken emeklilik fırsatı sunuluyor. Çok sayıda vatandaşa erken emeklilik yolu açacak Fırsatlar şöyle:

Bunlar için doğum borçlanması fırsatı

Sahibi çalışan kadınlar doğum borçlanması imkanıyla erken emeklilik fırsatını yakalayabiliyor. Sigorta giriş tarihinden önce dünyaya gelen her çocuk için iki yıla kadar doğum borçlanması yapmak mümkün. Üç çocuğa kadar hakkı bulunan kadınlar altı yıl erken emeklilik fırsatını yakalıyor.

Erkekler için askerlik borçlanması avantajı

Erkekler için ise askerlik borçlanması ile iki yıla kadar erken emeklilik fırsatını yakalamak mümkün. Erkekler sigorta giriş tarihinden önce askerlik yapmaları halinde bu süreyi borçlanma ile ödeyebiliyor ve böylelikle daha erken yaşta emekli olma hakkına sahip oluyor.

Ağır engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik

Diğer bir erken emekli avantajı ise ağır engelli çocuğu olan anneler için sunuluyor. Çocuğu bakıma muhtaç olan anneler on yıllık sigortalılık süresini ve 3600 gün prim gün sayısını doldurmaları durumunda erken emeklilik fırsatı yakalıyor.

Sağlık durumundan erken emeklilik imkanı

Erken emeklilikte diğer bir avantaj ise sağlık durumundan erken emeklilik oluyor. Malûlen emeklilik olarak da bilinen bu fırsat sigortalı olarak çalıştığı sırada iş gücünü %60 ve üstü oranında kaybedenlere sunuluyor. Bu durumda malûlen emeklilik alabilmek için 1800 gün prim sayısına sahip olmak gerekiyor.

Bu şartları taşıyan kişiler sosyal güvenlik kurumuna bir dilekçeyle başvuru yaparak erken emeklilik hakkını elde ediyor.