Emekliye 3 YENİ ZAM Müjdesi TBMM'den Geçti

Emekliye 3 sürpriz zam müjdesi geldi. TBMM onaylandı, tarih belli oldu. Emekli maaşı alanlar sevinçten zil takıp oynayacak.

Emekliye 3 YENİ ZAM Müjdesi TBMM'den Geçti

Emekliye 3 YENİ ZAM Müjdesi TBMM'den Geçti!

Emekliye 3 yeni zam müjdesi TBMM’den geldi. SSK ve BAĞ-KUR’lu emekli için Mart ayı da oldukça hareketli geçecek. Yeni yılın zamlarının açıklanması sonrası emekliler seçim öncesi de yeni zamlar bekliyordu. 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için SSK bağ-kur ve 4C emeklisine eşit zam yapıldı. Emekli maaşları Temmuz ayına kadar yüzde 49.25 zamlı ödenecek. Ama sürprizler bitmek bilmiyor. Emekliye Mart ayında da yeni zam haberleri var. Seçim müjdeleri peş peşe gelecek 3 yeni zamla emekliler adeta sevinçten havalara uçacak.

SSK ve bağ-kur emeklisi 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde yeni zam haberlerini büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Emekli maaşı alanlar için 2024 yılında peş peşe zam müjdeleri verildi. Önce yüzde 37.57'lik zam oranı açıklandı ancak sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan refah payını duyurdu. Böylece emekliye verilen zam yüzde 49.25'e çıkarıldı. Sürprizler bununla da bitmedi bayram ikramiyesi zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından erken açıklandı. Ancak yaklaşan yerel seçimler öncesi yeni sürprizlerde yolda. Emekliye 3 yeni zam müjdesi var. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisi adeta sevinçten çıldıracak.

emekliye-3-yeni-zam-1.jpg

EMEKLİYE 3 ZAM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Emekli maaşı alan vatandaşlar yerel seçim sürprizlerini ve vaatlerini merakla takip ediyor. AK Parti hükümetinin seçim öncesinde emekliye özel yeni zam haberlerini vereceği tahmin ediliyor. Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekli yılını ilan etmesi ile beraber Emeklilerin de bu konuda beklenti ve istekleri artmıştı. Ankara kulislerinden son zam haberleri de gelmeye başladı. Emekliye 3 zam için çalışmalar başladı. Emekli maaşlarına ve emekliye yapılacak yeni ilave zamlar şöyle olacak:

Bayram ikramiyesi yükseltilecek: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılı Bayram ikramiyesini yüzde 50 zamla 3000 TL olarak açıkladı. Ancak Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre emekli bayram ikramiyesi bir kez daha artacak ve 5.000 TL'ye yükselecek.

Emekliye ilave zam: Emekli maaşları ile ilgili diğer bir iddia ise seçim öncesi 4000 TL'lik seyyanen zam oldu. SSK bağ-kur ve memur emeklisine 4000 TL'lik ilave bir artış Yapılabilir. Ayrıca Buna ek olarak emeklilere en düşük emekli maaşı için de 2.000 TL'lik bir ek zam verilmesi gündemde.

Promosyonlara rekor artış: Emekliler için diğer bir müjde ise promosyon zammı olacak. Emekli promosyonlarına mart ayı itibarıyla rekor bir artış yapılması gündemde. Şu anda 15.000 TL'ye kadar yükselen promosyonların Mart itibariyle 20.000 TL'ye kadar çıkması bekleniyor.

emekliye-3-yeni-zam-2.jpg

EMEKLİYE SEÇİM SÜRPRİZLERİ ÇOK YAKINDA GELECEK

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde emekliye yeni müjdeli haberlerin duyurulması an meselesi. Milyonlarca emekli vatandaş zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli yılı açıklaması ile birlikte sevinmişti. Yeni seçim sürprizlerinin de yola çıktığı öğrenildi. Milyonlarca emekliye seçim öncesinde verilecek zamlar önümüzdeki günlerde seçim vaadi olarak açıklanacak.

Özellikle en düşük emekli maaşının arttırılmasına Sosyal Güvenlik uzmanları tarafından da kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü emekliler 10.000 TL maaşla geçim sıkıntısı çekiyor hükümete bu konuda uzun süreden beri çağrı yapıyor.