Emekliye Mart Başında 1 MAAŞ EK İKRAMİYE Müjdesi

17 milyon emekliye Mart başında yeni ek ikramiye geliyor. 4A 4B 4C emeklisine 1 maaş ek ikramiye ödemesi yapılacak.

Emekliye Mart Başında 1 MAAŞ EK İKRAMİYE Müjdesi

Emekliler şubat ayını adeta şölen tadında geçirdi. Şubat ayının hemen başında emeklinin IBAN numarasına ilave zam farkı ödemeleri yatmıştı. Hemen ardından da zamlı maaş ödemeleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da geçtiğimiz günlerde Ordu’da bir açıklama yaparak emekli bayram ikramiyesi zammını duyurdu. Şubat ayinin son günleri mart ayı da emekli için müjdeli haberlerle geliyor. Emekli maaşı alanlara mart başında bir maaş ek ikramiye sürprizi var.

Milyonlarca emekli vatandaşın maaşı Ocak ayında arttı bayram ikramiyesi zammı da bu yıl erken açıklandı. Gündemde emekliye ilave zam ve ek bayram ikramiyesi zammı var. Mart ayında bayram ikramiyesi zammının artırılacağı emekli maaşlarına da ek zam yapılacağı konuşuluyor. Emekliler bir yandan bu haberlerin heyecanını yaşarken bir yandan da Mart başında ikramiye müjdesi geldi. Bu defa emekli sevindirecek haberi bankalar duyurdu. 10.000 TL ve üstü emekli maaşı alanlara mart ayinin hemen başında bir maaş ek ikramiye geliyor.

EMEKLİYE EN AZ 10.000 TL EK İKRAMİYE ÖDENECEK

Emekli vatandaşa maaşlarına ek olarak bankalar tarafından promosyon ödemesi yapılıyor. Ocak 2024 itibari ile emekli maaşlarına yapılan zamlar yüzde 50’ye yakın olmuştu. Bankalarda bu doğrultuda emekli maaş promosyonu ödemelerini güncelledi. Aylık periyotlarda güncellenen promosyonlar mart ayı içinde merak konusu oldu. Son gelen bilgilere göre bankalar mart ayı itibari ile emekliye en az 10.000 TL ek ikramiye verecek. Bu da emekli için bir maaş ikramiye anlamına geliyor.

emekli-ek-ikramiye-1.jpg

HANGİ BANKA NE KADAR İKRAMİYE ÖDEYECEK?

Bankalar kendi politikaları doğrultusunda ve sosyal güvenlik kurumu ile yapılan anlaşma gereğince emeklilere maaş taşıma başvurusu karşılığında promosyon fırsatı sünüyor. Bankaların ikramiye ödemeleri maaş aralığına göre farklılık gösteriyor. Mart 2024 emekli promosyon ücretleri de netleşmeye başladı. İşte emekliye en yüksek promosyon veren bankalar:

ING bank: maaşı 10.000 TL ve üstü olanlara ING bank ’tan 15.000 TL ikramiye.

Türkiye Finans: 10.000 TL ve üstü maaş alan emekliye Türkiye finanstan 15.000 TL promosyon.

Akbank: emekli maaşı 10.000 TL ve üstü olan emeklilere Akbank’tan 12.500 TL promosyon.

Yapı Kredi bankası: maaş aralığına göre 9200 TL promosyon.

Garanti bankası: emekli maaşına göre 7500 TL promosyon ve 1000 TL bonus ödemesi.

Finansbank: emekli maaşına göre 9900 TL promosyon.

Türkiye İş Bankası: emekli maaşı aralığına göre 7500 TL promosyon.

emekli-ek-ikramiye-2.jpg

BAŞVURULAR 1 MART’TA BAŞLIYOR

Emekli maaşı alanlar için promosyon başvuruları 1 Mart tarihi itibari ile başlıyor. Mart ayı promosyon ödemelerinden faydalanmak isteyen emekliler başvuru işlemlerini mobil bankacılık ve internet bankacılığı gibi kanallardan kolaylıkla yapabilecek. Emekliler TC kimlik kartları ile şubelere de başvuru yaparak promosyon alma şansına sahip olacak.

2024 MART AYI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ AÇIKLANDI

Diğer yandan emekliler için 2024 mart ayı emekli maaşı ödeme takvimi de açıklandı. Açıklanan takvime göre emekli maaşı ödemeleri şu tarihlerde yapılacak:

Emekli Sandığı emeklisi: 15 Mart tarihinde maaş alacak.

SSK emeklisi: Emekli tahsis numarası sonuna göre 17-25 Mart tarihlerinde maaş alacak.

Bağ-kur emeklisi: Emekli tahsis numarası sonuna göre 25 28 Mart arası emekli maaşı alacak.