Emekliye Müjde! Bakan Şimşek’ten ÇİFT MAAŞ ve 4500 TL EK ÖDEME onayı geldi

17 milyon emekliye yeni müjde bu defa Bakan Mehmet Şimşek tarafından verildi. Mart ayı bitmeden emekliye çift maaş ve ilave 4.500 TL Ek ödeme geliyor. Emekli maaşı alanlar bu şansı kaçırmasın.

Emekliye Müjde! Bakan Şimşek’ten ÇİFT MAAŞ ve 4500 TL EK ÖDEME onayı geldi

Türkiye'de emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ek ödeme ve devletin vereceği destekleri yakından takip ediyor. Son dönemlerde emeklilerin maaşlarında iyileştirme ve ek ödemeler meclisinde gündeminde. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekli yılı olarak ilan etmesi ile birlikte beklenti daha da arttı. Mart ayı bitmeden emekliye sürpriz Müjde geldi. Bu defa müjdeyi duyuran isim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Mart ayı sonuna kadar emekliye çift maaş ve 4.500 TL'lik ek ödeme desteği var.

Hükümetten emekli maaşı alanlara yönelik sürpriz düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Torba yasa maddeleri arasında emeklileri de ilgilendiren birçok madde yer alıyor. Geçtiğimiz ay emeklilerle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını emekli yılı olarak ilan etmişti. Emekliye bayram ikramiyesi zammı da bu kapsamda erken duyurulmuş ve emekliler adeta erken Bayram yaşamıştı. Mart ayı sonuna kadar emekliye yeni destek ödemeleri de geliyor. Emekliye yönelik yapılacak olan yeni düzenlemeler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Milyonlarca emekli bu kararlarla birlikte sevinçten adeta haberleri uçacak. Peki emekliye ek ödemeler ve meclis tarihleri belli oldu mu? İşte emekli için son dakika gelişmeleri…

emekli-ek-odeme-1.jpg

EMEKLİYE MART AYI SONUNA KADAR ÖDEME

Milyonlarca emekli için mart ayı sonuna kadar çok sayıda ödeme var. Bir yandan Zamlı emekli maaşları hesaplara yatacak bir yandan da adeta emekliye çifte maaş gibi ikramiye ödemesi yapılacak. Bankalar emekli maaşı alanlar için promosyon kampanyalarını arttırdı. Emekliye bankalar tarafından verilecek ödemeler artık emekli maaşlarını da geçiyor. Birçok banka ortalama 10.000 TL'ye kadar emekli maaş promosyonu verirken bazı bankalarda promosyon miktarı 15.000 TL'ye kadar yükselmiş durumda. 4A 4B ve 4C emeklisinin tamamına yönelik olan emekli promosyonu kampanyaları 31 Mart tarihine kadar geçerli. Emekliler Bu tarihe kadar başvurularını seçtikleri bankaya yatabilir. Bankaların mevcut Maaş promosyonu kampanyaları için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Emekli maaşı alanları için Mart ayında yapılacak olan maaş ödeme takvimi de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyuruldu. SGK'dan yapılan açıklamaya göre 15 Mart'ta Emekli Sandığı emeklilere, 17-25 Mart arası SSK emeklileri, 25 28 Mart arası ise bağ-kur emeklileri Zamlı emekli maaşlarını alacak.

emekli-ek-odeme-2.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Emeklilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da bayram ikramiyesi zammı müjdesi gelmişti. Emekli maaşı alanlar bayram ikramiyesi ödemelerinin tarihlerini araştırmaya başladı. Milyonlarca emeklilik kapsayan bayram ikramiyesi ödemeleri Nisan ayının ilk haftasında yapılacak. 1 Nisan 7 Nisan tarihleri arasında emeklinin ikramiye ödemelerinin yapılması bekleniyor. Bayram ikramiyesi Bu yıl Her bayram için 3.000 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl içinde emekliye toplam karşılıklı ikramiye miktarı 6.000 TL olacak.

Ancak son dönemlerde emeklinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Bayram ikramiyesine ilave zam talepleri de bulunuyor. Emekli bayram ikramiyesi ödemesinin 4500 TL'ye yükseltilmesi isteniyor. Şu an için böyle bir karar alınmadı. Ancak önümüzdeki günlerde sürpriz bir açıklama gelebilir.