En acı mesaj! Gemi batarken ailesinden helallik istemiş

Türkiye genelinde hafta sonu sağanak yağışlı, kuvvetli fırtınalı ve yer yer kar yağışlı bir hava hakimdi. Hafta sonu etkili olan fırtına Zonguldak’ı da vurdu. Fırtına nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı’nda bir yük gemisi batmıştı.

En acı mesaj! Gemi batarken ailesinden helallik istemiş

Pazar günü etkili olan kuvvetli fırtına yurdun pek çok bölgesinde hayatı olumsuz etkilemişti. Fırtına nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı’nda bir yük gemisi batmıştı. Gemiyi ve içerisindeki mürettebatı arama kurtarma çalışmaları devam ederken geminin telsizcisi Mustafa Nacar’ın geminin battığı anlarda ailesine mesaj attığı ve helallik istediği ortaya çıktı. Gemideki personelin son mesajı ailesini ve yakınlarını perişan etti.

ARAMA ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Hafta sonu etkili olan fırtına bir yük gemisinin batmasına sebep oldu. Rusya’dan İzmir Aliağa Limanı’na yük taşıdığı öğrenilen ‘Kafkametler’ isimli geminin fırtınaya yakalandıktan sonra Kdz. Ereğli Limanı’nda battığı öğrenilmişti. İrtibat kesilen gemiyi ve içerisindeki denizcileri arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3 gündür hız kesmeden süren arama kurtarma çalışmaları denizcilerin aileleri ve yakınlarımım gözyaşları içindeki bekleyişleriyle sürüyor. Bugün açıklanan son dakika bilgisinde kayıp yük gemisinin yerinin tespit edildiği duyuruldu. Arama çalışmaları sürerken umutlu bekleyiş de devam ediyor.

en-aci-mesaj-gemi-batarken-ailesinden-helallik-istemis.jpeg

SON MESAJI HAKKINIZI HELAL EDİN OLDU

Kayıp denizcilerin aileleri ve yakınları arama kurtarma çalışmalarını dualar ve gözyaşlarıyla takip ederken yük gemisinde telsizci olarak görev yaptığı öğrenilen kayıp mürettebattan Mustafa Nacar’ın geminin battığı esnada ailesine attığı mesaj ortaya çıktı. Mustafa Nacar, geminin battığı anlarda babasına ‘Hakkınızı helal edin. Gemi oturdu batıyoruz’ yazdığı görüldü. Baba Nacar, oğlundan gelen bu mesajın ardından defalarca oğlunu aradığını ancak ulaşamadığını söyledi. Mürettebattan Mustafa Nacar’ın babasına saat 10.09 sıralarında mesaj attığı ve daha sonra kendisiyle iletişimin koptuğu belirtildi.

en-aci-mesaj-gemi-batarken-ailesinden-helallik-istemis.jpg