Erken Emeklilik 2. EYT ile Kapıda! SGK girişi 2004 – 2009 Arası Olanlara Piyango Vurdu

Yepyeni bir erken emeklilik imkanı Kapıda. 2. EYT fırsatı, 2004 2009 arası sigorta girişi olanlar için geliyor.

Erken Emeklilik 2. EYT ile Kapıda! SGK girişi 2004 – 2009 Arası Olanlara Piyango Vurdu

EYT’yi kaçıranlar için yepyeni bir fırsat daha geliyor. Adeta mini EYT paketi gibi olan yeni erken emeklilik fırsatı ile birlikte milyonlarca kişi altın tepside emeklilik imkanı yakalayacak. Özellikle sigorta başlangıcı 2004 2009 arası olanlar için yeni erken emeklilik fırsatları açıklandı. Peki kimler erken emekli olacak? EYT’siz erken emeklilik şartları neler?

SGK başlangıcı 2004 2009 arası olanlar için yepyeni bir erken emeklilik imkanı var. Daha az pirim ödeyerek erken emekli olmak isteyenlere TBMM’den müjde geldi. Prim eksiği olanlar ve bu sebeple EYT’yi kaçıranlar artık erken emeklilik fırsatına sahip olacak. Çünkü prim indirimi düzenlemesi Meclis’e geldi. Milyonlara emeklilik yolu açılıyor. Peki prim indirimi kimleri kapsayacak? Prim eksiği olanlara erken emeklilik ne zaman çıkacak?

PRİM İNDİRİMİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Prim eksiği nedeniyle erken emeklilik fırsatını kaçıran bağ kurlular için yeni düzenleme geliyor. Mini EYT olarak da adlandırılan bu düzenlemeyle birlikte bağ kurluların prim gün sayısı düşüyor. Normalde bağ kurlular 9000 günü doldurduktan sonra emekli olma fırsatına sahip oluyordu. Fakat yeni düzenlemeyle birlikte bağ kurlular için emeklilikte prim gün sayısı 7200 oluyor. Yani tam 1800 günlük prim indirimi Bağ kurluları bekliyor.

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI GELİYOR

Yeni düzenlemeyle birlikte bağ kurlulara tam beş yıl erken emeklilik imkanı geliyor. 9000 günden 1800 günlük prim indirimi uygulanması sonrası bağ kurlular artık daha az primli ve daha erken yaşta emeklilik hakkına sahip oluyor. Milyonlarca Bağ kurluyu kapsayacak olan düzenleme şu anda mecliste. Bağ kurlular, düzenlemenin kabul edilmesinin hemen ardından emeklilik dilekçesi verecek ve erken emeklilik fırsatına sahip olacak.

2. EYT NE ZAMAN ÇIKACAK??

Peki ikinci EYT ne zaman çıkacak? Ne zaman yürürlüğe girecek? Milyonlarca kişinin heyecanla takip ettiği yeni düzenleme için geri sayım başladı. Kurban bayramı öncesinde mecliste görüşülmesi beklenen büyük emeklilik reformu ile birlikte bağ kurlulara prim indirimi düzenlemesinin de hayata geçeceği tahmin ediliyor. Düzenlemeden ilk etapta yararlanması beklenen kişi sayısı 1.200.000 oldu. Yani milyonlarca bağ kurlu EYT‘yi kaçırdı ancak yeni erken emeklilik imkanıyla birlikte yeniden fırsat yakalayacak. En geç temmuz ayında prim indirimi sonrası emeklilik başvurularının kabul edilmesi bekleniyor.