Erken Emeklilik İçin 10 Sene ve 3600 Gün Yeterli

Erken emeklilik hayali kuranlara 3600 günle emeklilik fırsatı geldi. Bu şartları taşıyorsanız hemen başvurunuzu yapın.

Erken Emeklilik İçin 10 Sene ve 3600 Gün Yeterli

SSK bağ-kur emekli sandığı fark etmez. Milyonlarca çalışanın en büyük Hayallerinden biri erken emeklilik. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi sayesinde çok sayıda vatandaşa erken emeklilik fırsatı sunuldu. Ancak EYT'yi kaçıranlar da Yeni fırsatları merak ediyor ve araştırıyor. Peki eyt'yi kaçıranlara erken emeklilik imkanı var mı?

Erken emeklilik, özellikle EYT yasasının çıkması sonrasında Türkiye'nin en önemli gündemlerinden biri oldu. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta başlangıcı olanları kapsadı. Ancak 9 Eylül 1999 ve sonrası için tam bir hayal kırıklığı haline dönüştü. Bu sebeple de uzun zamandan beri erken emeklilik düzenlemesi beklentileri son derece yüksekti. Nihayet beklenen düzenleme Haberi geldi. Kısmi emeklilik sayesinde milyonlarca vatandaş erken emeklilik hayallerine kavuşacak.

10 YIL SİGORTALILIK VE 3600 GÜN PRİM YETİYOR

Milyonlarca vatandaş, TBMM'ye sunulan kısmı emeklilik düzenlemesi ile birlikte erken emeklilik hayallerine kavuşacak. Özellikle EYT'yi kıl payı kaçıranları yakından ilgilendiren bu düzenleme 3600 prim günü ve 10 yıl sigortalılık süresi ile erken emeklilik fırsatı sunuyor. SSK bağ-kur ya da emekli sandığı kapsamında çalışan tüm vatandaşlar kısmi emeklilikten yararlanabiliyor.

KISMİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Türkiye’nin gündeminde yerel seçimler var. O sebeple de seçim öncesi partilerin vaatleri ve özellikle de hükümetin açıklamaları yakından takip ediliyor. Torba yasa maddeleri arasında olduğu bilinen kısmi emeklilik düzenlemesi için de geri sayım başladı. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre kısmi emeklilik düzenlemesi TBMM'ye mart ayı ortalarında gelecek. Özellikle yerel seçimler öncesinde son derece önemli olan erken emeklilik düzenlemesinin en geç mart ayı sonlarına kadar Meclis’ te kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.

KISMİ EMEKLİLİK KİMLERİ KAPSAYACAK?

Peki kısmi emeklilik düzenlemesi kimleri kapsayacak soru işareti kısmi emeklilik ile Kimler erken emekli olacak? Henüz düzenlemenin kapsamına ilişkin detaylar paylaşılmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının önümüzdeki günlerde merakla beklenen düzenleme ayrıntılarını paylaşması bekleniyor.