Ev Alacaklara 500 Bin TL'ye Kadar DEVLET DESTEĞİ! Şartlar Açıklandı

Ev sahibi olma hayali kuranlar için devlet desteğini aile Bakanlığı duyurdu. Program kapsamında 500.000 TL'ye kadar devlet desteği ev alacakları ödenecek. Konut desteği paketinin detayları belli oldu.

Ev Alacaklara 500 Bin TL'ye Kadar DEVLET DESTEĞİ! Şartlar Açıklandı

Ev Alacaklara 500 Bin TL'ye Kadar DEVLET DESTEĞİ! Şartlar Açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan erken saatlerde yapılan açıklamada ev sahibi olmak ya da kendi evini onarmak isteyen vatandaşlar için yeni konut desteği paketlerinin hazırlandığı duyuruldu. Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni destek paketleri kapsamında 35.000 TL'den 500 bin liraya kadar konut desteği sağlanacak. Aile Bakanlığı konut desteği paketi detaylarına da açıkladı. Peki konut desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev sahibi olmak isteyen ya da kendi oturduğu evi onarmak isteyen Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni bir konut desteği paketi hazırladı. Ev alacaklara 500.000 TL'ye kadar destek ödemesi verilecek. Devlet destekli yeni konut paketi kapsamında 35.000 TL’den başlayan ödemelerden yararlanmak mümkün. Peki konut desteği kimleri kapsıyor? Konut desteği paketleri şartları neler? Aile Bakanlığı yeni konut desteği ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

KONUT DESTEĞİ MİKTARLARI BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sabah saatlerinde önemli bir açıklama yaparak ev sahibi olmak ya da kendi evine onarmak isteyen vatandaşlara konut desteği paketi hazırlandığını bildirdi. Konut desteği paketi kapsamında verilecek ödeme miktarları da netleşti. Bakanlık ev yapmak ya da evine onarmak isteyenlere hazırladığı paketleri şöyle duyurdu:

• Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar

• Orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar

• Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar

• Prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar

• Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL

KİMLER KONUT DESTEĞİ ALABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgilere göre konut desteğinden faydalanmak için Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olmak gerekiyor. Sağlıklı barınma koşullarına sahip olmak isteyen vatandaşların En az 1 yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sorumlu olduğu bölgede ikamet ediyor olması şartı da aranıyor.

Bakanlık tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere sağlanan birçok sosyal yardım imkanı bulunuyor. Elektrik tüketim desteği, doğalgaz tüketim desteği, askerlik desteği, Doğum yardımı, yakacak yardımı gibi yardımlardan faydalanmak için asgari ücret detayına dikkat etmek gerekiyor. Hane gelirinin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde Sosyal Yardım almak mümkün. 2024 yılı için bu miktar 5.666 liraya denk geliyor.

KONUT DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından sağlanacak olan konut desteği paketlerinden faydalanmak için başvuru işlemleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor.