EYT'liler Bu 2 Tarihe Dikkat: Çok Kritik

EYT ile emekliler için kritik 2 Tarih belli oldu. Aman dikkat, bu iki tarihi kaçıran bayram ikramiyesi alamayabilir.

EYT'liler Bu 2 Tarihe Dikkat: Çok Kritik

Emekliler, Ocak 2024'te yüzde 49.25 oranında zam aldı. Ayrıca emekliler için Nisan ve Haziran aylarında ödenecek olan bayram ikramiyesinde de yeni rakamlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre emekliler bu yıl ramazan bayramı ve kurban bayramı öncesinde 3’er bin TL olmak üzere Toplamda 6 bin liralık ikramiye alacak. Ancak EYT'lilerin bayram ikramiyesi almak için dikkat etmeleri gereken noktalar var. O tarihlere kadar başvurusunu yapmayanlara ikramiye ödenmeyecek.

Emekli maaşlarına Ocak ayında yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Zamlı maaşlarda ödenmeye başlandı. Büyük zam sevince yaşayan emeklilere bir güzel haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Ordu mitinginde yeni Bayram ikramiyesini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere Ramazan Bayramı öncesinde 3.000 TL ve Kurban Bayramı öncesinde 3.000 TL olmak üzere toplam 6.000 liralık bayram ikramiyesi verileceğini duyurdu. Ancak bayram ikramiyesi almak için bazı kritik detaylara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle EYT'liler için kritik tarihler belli oldu.

eyt-liler-dikkat-1.jpg

EYT'LİLER O İKİ TARİHE DİKKAT ETSİN

Milyonlarca emeklinin hem maaşı değişti hem de bayram ikramiyesi. Özellikle Bayram ikramiyesinin EYT'li emeklilere nasıl yansıyacağını merak konusu olmuştu. Sosyal Güvenlik uzmanları bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Bayram ikramiyesi ödemeleri belirli bir tarihe kadar emeklilik başvurusu yapanlara yatacak. O nedenle EYT'den emekli olacak vatandaşların tarihlere dikkat etmesinde yarar var.

Sosyal Güvenlik uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre bu yıl Ramazan Bayramı ikramiyesi 1 Nisan 9 Nisan tarihleri arasında ödenecek. Yani 1 Nisan itibarıyla emekli maaşını almaya hak kazananlar bayram ikramiyesi alacak. O nedenle emeklilik başvurusu yaparken dikkatli olmak gerekiyor.

EN GEÇ O TARİHE KADAR BAŞVURUNUZU YAPIN

EYT'liler ya da diğer sigorta kurumlarından emekli olacak olanların emeklilik başvurusunu en geç 31 Mart'a kadar yapmaları gerekiyor. Çünkü emekli maaşı en az 1 ay içinde bağlanıyor. 31 Mart itibariyle emekli maaşı başvurusu yapanların 1 nisanda emekliliğe hak kazanacağı için bayram ikramiyesi alma şansı bulunuyor. Sosyal Güvenlik uzmanları bu sebeple başvuru tarihlerini kaçırmamak gerektiğine dikkat çekiyor. Özellikle 2024 yılında çifte ikramiyeden faydalanmak isteyenlerin bu tarihe kadar emeklilik başvurusu işlemlerini tamamlamaları şart.

eyt-liler-dikkat-2.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ramazan Bayramı bu yıl 11 13 Nisan tarihleri arasında idrak edilecek. Emekli Bayram ikramiyeleri de bu güne kadar Bayramdan bir hafta önce emeklinin hesaplarına yatırıldı. Yani 2024 yılı Ramazan Bayramı ikramiyelerinin de Nisan ayının ilk haftasında emekli tahsis numarasına göre IBAN numaralarına yatırılacağı düşünülüyor.