EYT'yi Ucundan Kaçıranlara Son Dakika Erken Emeklilik Müjdesi! SGK'dan Açıklandı

EYT'yi ucundan kıyısından kaçıranlara son dakika müjdesi. SGK'dan açıklama geldi, erken emeklilik fırsatı geri döndü.

EYT'yi Ucundan Kaçıranlara Son Dakika Erken Emeklilik Müjdesi! SGK'dan Açıklandı

SGK'dan EYT'yi yakın payı kaçıranlar için yeni bir son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile emekli olamayan vatandaşlara yeni düzenleme geliyor. Artık erken emeklilik EYT'yi kaçıranlar için de mümkün olacak. Sigorta başlangıç tarihi 1999 2000-2004 ve 2008 olanlar kapsama alanında. Yeni erken emeklilik düzenlemesi ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli maaşı almaya başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu EYT yasası sonrası yeni erken emeklilik sistemine ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Peki Kimler erken emeklilik kapsamına alındı? Yeni EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor?

SGK'DAN EYT'Yİ KAÇIRANLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

EYT yasası sayesinde sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan milyonlarca vatandaş erken emeklilik dilekçesi verdi. 3 milyona yakın vatandaş emeklilik hakkına sahip olurken kademeli olarak başvurularda devam ediyor. EYT'den emekli olan kişi sayısının 5 milyona ulaşması bekleniyor. şu anda toplam emekli vatandaş sayısı ise 15.4 milyona yaklaştı. EYT'yi kaçıranlar için de yeni sürpriz gelişmeler var. erken emeklilik hakkını EYT yasası ile yakalayamayanlara yeni düzenleme geliyor. EMADDER, Sigorta girişi 1999-2008 arası olan vatandaşlara güzel haberi duyurdu. EYT'yi kıl payı kaçıran bu gruptaki vatandaşlar erken emeklilik hakkına sahip olacak. Kademeli emeklilik ve bağ-kurlulara prim eşitlemeleri düzenlemeleri ile birlikte milyonlara erken emeklilik kapısı açılacak.

erken-emeklilik-1-001.jpg

KADEMELİ VE KISMİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ YOLDA

EYT'yi ucundan kaçıran vatandaşların Büyük bir merakla beklediği kademeli ve kısmi emeklilik düzenlemesi için harekete geçildi. torba yasa maddeleri arasında TBMM'ye gelmesi beklenen bu düzenlemeler sayesinde 5 milyona yakın vatandaşa da erken emeklilik fırsatı sunulacak. kademeli emeklilik düzenlemesinde 10 yıl sigortalılık ve 12,5 yıl sigortalılık süreleri son derece önemli. Çünkü sigorta başlangıç tarihi 1999-2008 arası olan vatandaşlara bu sigortalılık süreleri üzerinden erken emeklilik tanımlanacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Erken emeklilik bekleyen milyonlarca kişinin gözü kulağı TBMM'ye çevrildi. kademeli emeklilik düzenlemesinin bir an önce hayata geçmesini isteyen milyonlarca çalışan Son dakika haberlerini takip ediyor. kademeli emeklilik ya da kısmı emeklilik olarak bilinen düzenlemenin nisan ayı ortalarında görüşüleceği tahmin ediliyor. Çünkü TBMM 29 Şubat tarihi itibariyle yerel seçimlerden dolayı tatile girdi. TBMM'de yeni çalışma dönemi Nisan ayı ortalarında başlayacak.

erken-emeklilik-2-001.jpg

BAĞ-KURLULARA PRİM EŞİTLEMESİ DE BEKLENİYOR

Kademeli emeklilik düzenlemesinin yanı sıra beklenen diğer düzenleme ise Bağ-Kurlulara prim eşitlemesi oldu. SSK ve bağ-kur prim eşitlemesi düzenlemesi sayesinde bağ-kurlulara 1800 gün prim indirimi gelecek. Böylelikle bağ kurlular 7200 günden erken emeklilik hakkına sahip olacak. bağ-kurlulara prim indirimi düzenlemesi ile 5 yıllık erken emeklilik fırsatı sunulacak. bu düzenlemenin de Yine nisan ayı ortalarından meclis genel kurulundan geçmesi bekleniyor.