Feyza Altun için istenen ceza belli oldu! İddianame hazırlandı

Sosyal medya hesabından yaptığı şeriat paylaşımı sebebiyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Avukat Feyza Altun hakkında iddianame hazırlandı. Feyza Altun için istenen ceza belli oldu.

Feyza Altun için istenen ceza belli oldu! İddianame hazırlandı

Avukat Feyza Altun hakkında, X isimli sosyal medya hesabından şeriatla ilgili yaptığı paylaşım sebebiyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve Altun, başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Başlatılan soruşturmada Altun hakkında iddianame düzenlendi. Feyza Altun’un ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi.

DİNİ BİR İNANCA HAKARET ETMEDİĞİNİ BELİRTTİ

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabı üzerinden şeriatla ilgili paylaşım yapmış ve bu paylaşım sonrası tepki almıştı. Yaptığı paylaşımın ardından hakkında soruşturma açılan Altun, 19 Şubat tarihinde gözaltına alınmış ve sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında Avukat Feyza Altun hakkında iddianame düzenlendi. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Feyza Altun hakkında, X isimli sosyal medya hesabından şeriatla alakalı yaptığı paylaşım sebebiyle soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Hazırlanan iddianamede, Feyza Altun’un soruşturma kapsamında alınan ifadesine yer verildi. Altun, söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ederken, fakat şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakaret etmediğini belirtti ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

feyza-altun-icin-istenen-ceza-belli-oldu-iddianame-hazirlandi-001.jpg

TÜRK DİL KURUMU’NA GÖRE ŞERİATIN TANITIMINA YER VERİLDİ

Söz konusu iddianamede, Türk Dil Kurumu’na göre şeriatın tanıtımına yer verildi. TDK’ya göre şeriatın; ‘Kuran’daki ayetlere, Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku’ olarak tarif edildiği belirtildi. İddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı rapora da yer verildi ve şüphelinin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bu paylaşımla binlerce kullanıcının dini değerlerine yönelik ağır saldırı kabulüyle yoğun tepkide bulunduğu, bu minvalde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiği de anlatıldı.

feyza-altun-icin-istenen-ceza-belli-oldu-iddianame-hazirlandi.jpg

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Hazırlanan iddianamede, şüphelini sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımla din bakımından farklı özelliklere sahip halkın bir kesimini diğer kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrikte bulunmak suretiyle üzerine atılı olan suçu işlediğine vurgu yapıldı. İddianamede, Feyza Altun’un ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.