Fırtına, yağmur, hortum bir günde hepsi yaşandı! Çok sayıda ilde kırmızı ALARM

Yurt genelinde yağışlı bir hava etkisini gösterirken birçok ilde fırtına ve yağmur bir arada etkili oldu. Muğla’nın Marmaris ilçesi ve İzmir’de ise hortum oluştu. Yağışlı havanın etkisi altına giren Antalya’da ise bir genç, dev dalgaların arasında kaldı.

Fırtına, yağmur, hortum bir günde hepsi yaşandı! Çok sayıda ilde kırmızı ALARM

Türkiye genelinde yağışlı ve rüzgarlı bir hava etkili olurken birçok ilden yağış ve fırtına haberleri geliyor. Yağışlı havanın etkisini gösterdiği Antalya’da bir gencin dev dalgaların arasında kaldığı ve son anda kurtarıldığı öğrenildi. İzmir ve Marmaris’te ise hortum oluştu. Ankara’da da kuvvetli fırtına etkili olurken kentteki kuvvetli fırtına sebebiyle bir apartmanın çatısının uçtuğu görüldü. Uçan çatıdan etrafa saçılan malzemeler ise bölgedeki 4 otomobile zarar verdi.

YURT GENELİNDE SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün peş peşe uyarılarının ardından bugün yurt genelinde sağanak yağış ve fırtına etkili oluyor. MGM, tam 45 il için sarı kodlu uyarı vermişti. Birçok ilde gece saatlerinde başlayan yağışlı hava gün boyunca etkisini sürdürdü. Birçok ilde yağışlı ve fırtınalı bir hava hakim olurken İzmir ve Marmaris’te ise hortum görüldü.

MUĞLA’DA SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA

Sağanak yağış ve fırtınanın etkili olduğu iller arasında yer alan Muğla’da Ula ilçesinde sabahın ilk saatleriyle birlikte başlayan yağış ve fırtına sonrasında evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatlarının birbirine temas etmesi sebebiyle şiddetli patlamaların yaşandığı öğrenildi. Fırtına nedeniyle ilçede elektrik kesintileri meydana geldi.

firtina-yagmur-hortum-bir-gunde-hepsi-yasandi-cok-sayida-il-de-kirmizi-alarm-003.jpg

İZMİR VE MARMARİS’TE HORTUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yağış uyarısı verdiği iller arasında olan İzmir’de de sabah saatlerinde başlayan yağış gün boyunca aralıklı olarak etkisini sürdürdü. Kentte kapalı ve yağışlı bir hava hakim olurken Foça ilçesinde dev bir hortum oluştuğu öğrenildi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde de gece saatlerinde başlayan ve bugün de devam eden yağışlı hava etkisini sürdürürken sabaha karşı etkisini gösteren fırtına sonrasında hortum çıktı. Meydana gelen hortum sebebiyle Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinde hasar meydana geldi.

firtina-yagmur-hortum-bir-gunde-hepsi-yasandi-cok-sayida-il-de-kirmizi-alarm-002.jpg

ANTALYA’DA 19 YAŞINDAKİ GENÇ SON ANDA KURTARILDI

Antalya’da ise dev dalgaların arasında kalan bir genç son anda kurtarıldı. Boyu 4 metreye kadar çıktığı belirtilen dev dalgaların oluştuğu sahilde denize giren gencin boğulmak üzereyken bir dalış eğitmeninin çabası ve deniz polisi tarafından gönderilen insansız cankurtaran robotu sayesinde kurtarıldığı bilgisine yer verildi.

firtina-yagmur-hortum-bir-gunde-hepsi-yasandi-cok-sayida-il-de-kirmizi-alarm-001.jpg

ANKARA’DA FIRTINA SEBEBİYLE ÇATI UÇTU

Başkent Ankara’da da yağış etkili oluyor. Sağanak ve fırtınanın etkili olduğu Ankara’da Keçiören ilçesinde kuvvetli fırtınanın etkisiyle bir apartmanın çatısı uçtu. Uçan çatının parçaları etrafa saçılırken saçılan malzemelerin bölgede park halinde bulunan 4 araca hasra verdiği öğrenildi.

firtina-yagmur-hortum-bir-gunde-hepsi-yasandi-cok-sayida-il-de-kirmizi-alarm.jpg