Genel Af çıkacak mı? Adalet Bakanı son dakika açıkladı

Genel af çıkacak mı? Seçim öncesi af geliyor mu? Binlerce kişinin merak ettiği soruya Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan cevap geldi.

Genel Af çıkacak mı? Adalet Bakanı son dakika açıkladı

Af gelecek mi? Genel af çıkacak mı? Seçim öncesi af gelir mi? On binlerce kişi yerel seçimler öncesi “genel af” çıkmasını bekliyordu. Bir süredir sosyal medyada da “af gelmeli” çağrıları yapılmaya başlanmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TV100’de katıldığı bir canlı yayında “genel af” iddialarına yanıt verdi. Peki seçim öncesi af çıkacak mı? İşte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un o açıklamaları…

SEÇİM ÖNCESİ AF GELİYOR MU?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TV100’de bir canlı yayında genel af iddialarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Son dönemlerde basında ve sosyal medyada gündeme gelen “terör, uyuşturucu, taciz ve tecavüz ile birlikte cinsel istismar ve benzer suçlar haricindeki mahkumlarına af gelecek” iddiaları da adalet bakanına soruldu.

Bakan Tunç, 8. Yargı paketi ile Ceza İnfaz Kanunu'nda önemli değerlendirmeler yapıldığını belirtti. Terör suçları, cinsel suçlar, kasten öldürme ve uyuşturucu gibi suçlar hariç koşullu salıverme süreçlerinin uygulandığını belirten bakan Tunç, Koşullu salıverme süresinin üçte ikiden ikide bire düşürüldüğünü de sözlerine ekledi. Bu konuda mahkum lehine düzenleme yapıldığını belirten bakan Tunç, çok sayıda hükümlünün de bundan yararlandığını söyledi.

Adalet bakanı Yılmaz Tunç, genel af iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada ise şu anda gündemde böyle bir düzenlemenin olmadığını söyledi.