Germiciler suç örgütü çökertildi! Bakan Yerlikaya duyurdu

Suçlulara yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı yeni duyuruda Germiciler suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Germiciler suç örgütü çökertildi! Bakan Yerlikaya duyurdu

Muğla’da düzenlenen Kafes operasyonunda Germiciler suç örgütü çökertildi. Operasyon kapsamında örgüt elebaşı da dahil olmak üzere 10 şüpheli şahıs tutuklandı. Elebaşılığını Hakan Germici ve kardeşi Erdem Germici’nin yaptığı Germiciler isimli organize suç örgütü Muğla’daki Kafes operasyonları kapsamında çökertildi. Açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Ali Yerlikaya, ‘Halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz’ notunu da ekledi.

MUĞLA’DA KAFES OPERASYONU

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kafes operasyonu düzenlendi. Söz konusu operasyonda Muğla’da faaliyet gösterdiği belirlenen ve elebaşılığını Hakan Germici ve kardeşi Erdem Germici’nin yaptığı Germiciler organize suç örgütü çökertildi. Bu organize suç örgütünün internet siteleri ve sosyal medya uygulamaları üzerinden gerçekte sahibi olmadıkları araçları sahibiymiş gibi göstererek ilan verdikleri tespit edildi. Bunun yanı sıra sahte tapu ve kimlikle sahibi olmadıkları evleri de sahibiymiş gibi göstererek satmaya çalıştıkları, sahte satılık eşya ve benzeri ilanlar vererek dolandırıcılık yaptıkları da belirlendi.

germiciler-suc-orgutu-cokertildi-bakan-yerlikaya-duyurdu.jpg

germiciler-suc-orgutu-cokertildi-bakan-yerlikaya-duyurdu-001.jpg

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Çökertilen suç örgütünün silah ticareti yaptığı ve örgüt elebaşının 31 suçtan kaydının bulunduğu da tespit edildi. Yapılan operasyonda çok sayıda tabancalar, sahte tapular, dijital materyaller ve nakit para ele geçirildi. Suç işlemek amacıyla örgüt kuran şüphelilerden 15’i yakalanarak gözaltına alındı. Aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 10 şüpheli tutuklandı. Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile bilgi aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘Organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz.’ notunu ekledi.