Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sessizliğini bozdu

Günlerdir tepkilerin odağındaki isim olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı panelde kullandığı ifadeden dolayı eleştirilmeye devam ederken kendisine yönelik eleştirilere karşı sessizliğini bozdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sessizliğini bozdu

ABD’deki toplantıda kullandığı ‘locals’ kelimesinin sosyal medya üzerinde ‘yerel halk’ olarak çevrilmesi tartışmaları beraberinde getirirken eleştirilerin odağındaki isim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten hakkındaki eleştiriler sonrasında açıklama geldi. Türk halkı için ‘yerel halk’ ifadesini kullandığı iddialarına açıklık getiren Bakan şimşek, ‘Çok şaşırıyoruz. Çünkü finansta kullanılan bir terminoloji bağlamından çıkılırsa gereksiz tartışmalara yol açıyor.’ dedi.

YEREL HALK TARTIŞMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Washington’da katıldığı forumda kullandığı ‘locals’ kelimesinin sosyal medya üzerinde ‘yerel halk’ olarak çevrilmesi büyük tartışmaları da beraberinde getirmişti. Eleştirilerin odağına yerleşen Bakan Şimşek, kendisine gelen eleştiriler karşısında sessizliğini bozdu ve konuya açıklık getirdi. Konuyla ilgili TRT Haber’e açıklamalarda bulunan Şimşek, ‘yerel halk’ değil ‘yerel yatırımcı’ dediğini ve bu ifadenin istismar edildiğini söyleyerek, ‘Çünkü finansta kullanılan bir terminoloji bağlamından çıkarılırsa gereksiz tartışmalara yol açıyor.’ dedi.

hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-simsek-sessizligini-bozdu.jpg

TÜRKİYE’NİN KREDİ NOT GÖRÜNÜMÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Türkiye’nin kredi not görünümü ile ilgili de açıklama yapan Bakan Mehmet Şimşek, ülkemizin kredi not görünümünün pozitif olduğunu söyledi ve ‘Bütün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin görünümünü pozitife çekti biliyorsunuz. Bu şu demek; önümüzdeki dönemde kredi notunu arttıracağız demek. Zamanlaması konusunda bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Fakat bizim açımızdan önemli olan şey şu; Piyasaların Türk varlıklarına, fiyatlamasına bakarsanız onlar zaten mevcut kredi notunun en az iki katı üzerinde fiyatlıyorlar. Zaten piyasa kararını vermiş.’ dedi.