Hazırlıklı Olun! Kritik Uyarı Yapıldı: Yer Yerinden Oynayacak, Saatte 80 Km Hızla Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 Şubat 2024 hava durumu tahminleri yayınlandı. İstanbul İzmir Ankara için kritik uyarı yapıldı.

Hazırlıklı Olun! Kritik Uyarı Yapıldı: Yer Yerinden Oynayacak, Saatte 80 Km Hızla Geliyor

Meteoroloji Genel müdürlüğü 28 Şubat 2024 yeni hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteoroloji’den yapılan değerlendirmelere göre bugün yurdun büyük bölümünde kuvvetli fırtına bekleniyor. Rüzgârın hızı saatte 80 km’ye kadar çıkacak. İstanbul İzmir ve Ankara’da yaşayanlar özellikle dikkat etsin. Peki bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji 28 Şubat Çarşamba il il hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel müdürlüğü Sabah saatlerinde 28 Şubat Çarşamba hava durumu tahminlerini yayınladı. Bugün hava nasıl olacak sorusu da böylelikle yanıt bulmuş oldu. Türkiye genelinde bugün yağış beklenmiyor. Ancak bazı bölgelerde kuvvetli fırtına etkili olacak. İstanbul hava durumu 15° parçalı ve az bulutlu olurken Ankara hava durumu 17° parçalı ve az bulutlu olacak. Bu akşam saatlerine doğru Ankara’da yer yer havanın çok bulutlu olması bekleniyor. İzmir hava durumu 21° parçalı ve az bulutlu olarak açıklandı.

O BÖLGELERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Meteoroloji Genel müdürlüğü verilerine göre batı Karadeniz’in iç kesimleri ile iç Anadolu’nun güney ve doğusunda hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Aynı zamanda Akdeniz’in iç kesimlerinde de parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın açık ve güneşli olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda özellikle yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde vatandaşların Çığ tehlikesine karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. İç ve doğu kesimleri ile Marmara bölgesinde ise gece ve sabah saatlerinde yer yer ve pus hadisesi görülebilir.

hazirlikli-olun-1.jpg

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığında bugün önemli bir değişiklik beklenmiyor. Metro Genel müdürlüğü verilerine göre hava bugün yurt genelinde açık ve az bulutlu olacak.

O BÖLGELERDE RÜZGÂRA DİKKAT

Ancak Meteoroloji Genel müdürlüğü bazı bölgelerde rüzgâr konusunda uyarı yaptı. Bugün rüzgâr genellikle güneyli ve güneydoğu kesimlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Hakkari çevreleri ile Şırnak’ın doğrusu Van’ın güneyinde rüzgâr kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek. Yüksek ve dağlık kesimlerde ise zaman zaman rüzgârın fırtına şeklinde olması bekleniyor.