IBAN’dan ödeme alanlar dikkat! Maliye didik didik inceliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı talimatı ile vergi müfettişleri harekete geçti. IBAN’a ödeme alan işletmelere ceza uygulanacak.

IBAN’dan ödeme alanlar dikkat! Maliye didik didik inceliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı son dönemlerde usulsüz işlemlere karşı adeta savaş açtı. Birçok işletmenin de ödemeleri karttan almak yerine IBAN numarası üzerinden talep ettiği tespit edildi. Vergiden kurtulmak için ödemeyi IBAN’dan alan işletmelere büyük ceza geliyor. Vergi müfettişleri didik didik inceleme başlattı.

Son dönemlerde işletmelerin vergiden kurtulmak için ödemeleri IBAN üzerinden alması sık karşılaşılan bir durum haline geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı da bu durumla mücadele etmek adına Yeni bir denetleme başlattı. Bir yandan işini usullere uygun olarak gerçekleştiren işletmeler tepki gösterirken vergi müfettişleri artık didik didik inceleme yapıyor.

KARTTAN ÖDEME ALMAYAN İŞLETMEYE CEZA GELİYOR

Son dakika haberine göre ödemeleri karttan almak yerine IBAN numarasını attıran işletmelere cezai işlem uygulanacak. Vergi müfettişleri tarafından denetimler sıklaştırılırken sürekli hesabına farklı isimlerden para gelen hesap sahipleri ceza ödemek zorunda kalacak.

Ayrıca Müşterilerin de ödemeyi karttan almak yerine IBAN’a atılmasını isteyen İşletmeleri şikayet etme hakkı bulunuyor. Gelen şikayetleri değerlendiren vergi müfettişleri, hem hesap hareketlerini inceleyecek hem de şikayet üzerine işlem uygulanacak. Henüz ceza miktarının neye göre belirleneceği ise açıklanmadı.