İstanbul’a giden yolcu otobüsüne ateş açıldı! İçinde 33 yolcu vardı

Tokat’ın Erbaa ilçesinden hareket ederek İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan bir yolcu otobüsüne tüfekle ateş açıldı. Otobüste toplam 33 yolcu olduğu öğrenilirken açılan ateş sonucunda büyük korku ve panik yaşandı.

İstanbul’a giden yolcu otobüsüne ateş açıldı! İçinde 33 yolcu vardı

Yolcu otobüsüne tüfekle ateş açıldığı ve açılan ateş sonucunda otobüsün motor kısmının hasar aldığı öğrenildi. Otobüsün içinde toplam 33 yolcu olduğu, yaşanan olayın ardından yolcuların firmanın başka bir otobüsüyle yolculuğa devam ettiği belirtildi. Olayın ihbarı üzerine jandarma ekipleri yolcu otobüsüne ateş açan kişi veya kişileri bulmak için çalışma başlattı.

SEYİR HALİNDEKİ OTOBÜSE ATEŞ AÇILDI

Tokat’ın Erbaa ilçesinden hareket ettiği ve İstanbul2a seyir halinde olduğu öğrenilen bir yolcu otobüsü silahlı saldırıya uğradı. Yolcu otobüsüne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tüfekle ateş açıldığı öğrenildi. Otobüsün içindeki 33 yolcunun olayın ardından 1 saat bekledikten sonra firmanın başka bir otobüsüyle yolculuğa devam ettiği belirtildi.

OTOBÜSÜN MOTOR KISMI HASRA ALDI

Bu akşam saat 19.30 sularında meydana gelen olayın D-100 Karayolu Hacıpazarı Köyü yakınlarında yaşandığı öğrenildi. Bir yolcu otobüsünün ilçedeki otogardan çıkış yaptığı, İstanbul2a doğru seyir halindeyken otobüsün motor kısmına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tüfekle ateş açıldığı bilgisine ulaşıldı. Tüfekten çıkan saçmalar otobüsün motor kapağını deldi ve otobüsün mazot filtresinde hasar oluştu. Saldırı sonrasında otobüs şoförünün yaklaşık 300 metre ilerledikten sonra aracı durdurduğu öğrenildi.

istanbul-a-giden-yolcu-otobusune-ates-acildi-icinde-33-yolcu-vardi.jpg

SALDIRGANLAR ARANIYOR

Yapılan ihbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. İstanbul’a gitmek üzere otobüse binen yolcular olayın ardından yaklaşık 1 saat bekledikten sonra firmanın gönderdiği başka bir otobüsle yolculuğa devam etti. Jandarma ekipleri tarafından D-100 yolu kenarında yapılan aramada 3 adet tüfek kartuşu bulundu. Otobüse ateş açan şüpheli veya şüphelilerin bulunması için çalışma başlatıldı.