İstanbul’a yılın ilk karı düştü! Gözünü açanlar beyaz manzarayla karşılaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen peş peşe uyarıların ardından Ankara, İstanbul ve İzmir’de sağanak yağış ve fırtına etkisini göstermişti. Pazar sabahı ise büyük bir sürprizle başladı ve İstanbul’a mevsimin ilk karı düştü.

İstanbul’a yılın ilk karı düştü! Gözünü açanlar beyaz manzarayla karşılaştı

İstanbullular Pazar sabahına beyaz örtüyle uyandı. İstanbul’a mevsimin ilk karı düştü. İstanbul’un pek çok ilçesinde kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinde başlayan kar yağışının etkisi sabah saatlerinde belli oldu. Geceki yağışın kentin pek çok noktasında yolları ve araçların üstünü doldurduğu görüldü. Kentten mevsimin ilk karına ait görüntüler gelmeye başladı.

İSTANBUL’A KAR YAĞDI

Kuvvetli fırtına ve sağanak yağış uyarılarının ardından İstanbul için kar uyarıları gelmeye başlamıştı. Yapılan uyarılarda Pazar günü kar sürpriziyle karşılaşılabileceği belirtildi. 19 Kasım 2023 Pazar sabahı uykusundan uyanan İstanbullular kar sürpriziyle karşılaştı. Gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı İstanbul’un pek çok noktasında etkili oldu.

istanbul-a-yilin-ilk-kari-dustu-gozunu-acanlar-beyaz-manzarayla-karsilasti.jpg

istanbul-a-yilin-ilk-kari-dustu-gozunu-acanlar-beyaz-manzarayla-karsilasti-001.jpg

ARAÇLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul2da gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı Anadolu Yakası’nda ve Avrupa Yakası’nda etkisini sürdürdü. Kar yağışıyla birlikte araçların ve yolların kısa sürede beyaza büründüğü görüldü. İstanbul’a mevsimin ilk karı düşerken gece ve sabah saatlerinde kar yağışıyla karşılaşan vatandaşlar o anları cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı. İstanbul’a dün gece saatlerinde düşen mevsimin ilk karına ait kareler kısa sürede sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Kar manzaraları sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

istanbul-a-yilin-ilk-kari-dustu-gozunu-acanlar-beyaz-manzarayla-karsilasti-002.jpg