İstanbul ve Ankara Dahil 15 İl İçin Kritik Uyarı! Sağanak Yağış Geri Dönüyor

Meteorolojiden Ankara ve İstanbul dahil 15 il için kritik uyarı geldi. Sıcaklıklar düşecek, yağışlar geri dönecek.

İstanbul ve Ankara Dahil 15 İl İçin Kritik Uyarı! Sağanak Yağış Geri Dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminleri son dakika açıklandı. Bahar havalarının ardından serin havalar geri dönüyor. Meteoroloji Ankara ve İstanbul'da dahil tam 15 ili için kritik uyarı yayınladı. Bazı iller için ise sarı kod verildi. Peki hangi illerde yağış bekleniyor? Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

Haziran ayına doğru geri sayım devam ederken hava durumu ile ilgili yeni tahminler geldi. Son dönemlerde sıcaklık değerleri mevsim normallerinin altında seyrediyordu. Fakat hava sıcaklıkları yavaş yavaş artışa geçti. Bugün ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Meteoroloji 15 il için sarı kodlu uyarı verdi. Peki hangi illerde yağış bekleniyor? Meteoroloji hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

METEOROLOJİDEN 15 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 Mayıs hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yeni hava durumu tahminlerinde Ankara başlı olmak üzere tam 15 il için sarı kodlu uyarı var. Meteorolojiden yayınlanan yeni rapora göre yurt genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Anadolu'nun doğusu, iç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Sakarya Kocaeli Konya Karaman Niğde Aksaray Bolu Eskişehir ve Düzce çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. Ankara'nın Güney kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkiinde sağanak yağışlar yerel olmak üzere kuvvetli ve gök gürültülü olacak.

METEOROLOJİ SARI KOD VERİLEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 il için sarı kod verdi. Meteorolojiden yapılan uyarıda Bolu Ankara Bilecik Çankırı Bursa Çorum Kastamonu Eskişehir Sakarya Kocaeli Zonguldak Bartın Kırıkkale Karabük ve Düzce'nin kuvvetli sağanak yağış alacağı bildirildi. Bu illerde yaşayan vatandaşların yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

istanbul-ve-ankara-dahil-15-il-icin-kritik-uyari-saganak-yagis-geri-donuyor-1.jpg

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığı yoldan hiç kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde seyredecek. Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında olacak.

ANKARA VALİLİĞİ UYARI YAYINLADI

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan peş peşe açıklamaların ardından Ankara valiliği de önemli bir uyarı yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada bugün 13'ten itibaren ertesi gün gece 03:00'e kadar gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.