İstanbul'a kar tarihi belli oldu! Ocak ve Şubat’ta lapa lapa kar yağacak

Son dakika haberi… Barajları kuruma noktasına gelen İstanbul için kar tarihi belli oldu. Profesör Orhan Şen açıkladı, Ocak ve Şubat'ta İstanbul'a lapa lapa kar geliyor.

İstanbul'a kar tarihi belli oldu! Ocak ve Şubat’ta lapa lapa kar yağacak

Türkiye bu yıl yağışlara hasret kalmıştı. Kasım ayının ikinci yarısında beklenen yağışlar etkisini göstermeye başlarken barajları alarm veren İstanbul için bir müjdeli haber daha geldi. İstanbullular dikkat. Ocak ayında ve şubat ayında İstanbul'a kar geliyor. Peki İstanbul'da kar ne kadar sürecek? İşte İstanbul için kar tarihi ve detaylar…

El Nino hava sistemi etkisiyle bu yıl yaz ayları son derece kurak ve sıcak geçti. Bu nedenle de özellikle İstanbul'da barajlar kurma noktasına geldi. Son 10 yılın en düşük seviyesine inen Barajlarda alarm durumuna geçilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de güzel haberler gelmeye başladı. Kasım ayının ikinci yarısında beklenen sağanak yağışlar başladı. İstanbul son bir haftada önemli yağış alırken yağışların birkaç gün daha süreceği açıklandı. İstanbul için bir güzel haber de meteoroloji profesörü Orhan Şen'den geldi. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen İstanbul için kar yağışı tarihini duyurdu.

İSTANBUL'A KAR TARİHİ BELLİ OLDU

İstanbulluların beklediği kar yağışı Nihayet geliyor. Uzun süreden beri yağışlara Hasret Kalan geçtiğimiz yılda önemli bir kar yağışı almayan İstanbullular bu yıl sevinecek. Meteoroloji profesörü Orhan Şen yaptığı açıklamada İstanbul'da ocak ve şubat aylarında yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. El Nino hava sisteminin kış aylarında da önemli bir etki göstereceğini belirten Orhan Şen bu defa La Nino Lino etkisiyle İstanbul'un ciddi bir kar yağışı alacağını dile getirdi.

istanbul-kar-2.jpg

KASIM VE ARALIK AYLARI DA YAĞIŞLI GEÇECEK

Türkiye genelinde bu yıl yaz ayları son derece sıcak ve kurak yaşanmıştı. Eylül ve ekim ayları da mevsim normallerinin üstünde bir sıcaklıkta seyretti. Neyse ki Türkiye'nin beklediği haber geldi. Özellikle başta İstanbul olmak üzere barajları alarm veren Büyük şehirlerde sağanak yağışlar başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Kasım ve aralık ayları yağışlı geçecek. Barajların da belirli bir seviyede yükseleceği tahmin ediliyor.