İstanbullular DİKKAT! Kırmızı kod verildi, o tarihte kar geliyor

Meteorolojiden İstanbul için kar uyarısı geldi. Kırmızı alarm verildi o tarihe dikkat çekildi. İstanbul'a lapa lapa kar geliyor.

İstanbullular DİKKAT! Kırmızı kod verildi, o tarihte kar geliyor

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası ile beraber geçtiğimiz hafta sonu Türkiye genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşmüş birçok ilde de kar yağışı başlamıştı. Fırtına ve yağışla Geçen hafta sonunun ardından hava sıcaklığı yavaş yavaş mevsim normallerine dönmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan yeni hava durumu tahminlerinde ise İstanbul için yeni kar tarihi belli oldu. Bu pazar İstanbul'a yeniden Kar Geliyor. Meteoroloji hazır olun diyerek İstanbulluları uyardı.

Geçtiğimiz hafta sonu başlayıp İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde kar yağışı etkisini gösterdi. Kasım ayında İstanbul'a 2016 yılından bu yana kar yağmıyordu. İstanbullular kar yağışı ile sevinirken Barajlarda yavaş yavaş yükselmeye başladı. Hafta içinde hava sıcaklığının mevsim normallerine dönmesi bekleniyor ancak Meteorolojiden İstanbul için yeni bir uyarı daha geldi. İstanbullulara hazır olun uyarısı yapan meteoroloji, pazar günü yeni kar yağışının beklendiğini duyurdu.

İSTANBUL'A PAZAR GÜNÜ YENİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Bugünden itibaren yağışlı bir haftaya başlayacak olan İstanbul'da hafta sonu yeni bir kar yağışı etkili olacak. Kış mevsimi artık eylem iyiye kendini gösterirken pazar gününden itibaren Marmara Bölgesi'nde kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da da kar beklentisi oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haritada yurdun birçok bölgesinde kar yağışı simgesi olduğu görüldü.

istanbul-kar-son-dakika-1.jpg

HAVA SICAKLIĞI ÇARŞAMBA GÜNÜ MEVSİM NORMALLERİNE DÖNECEK ANCAK…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı çarşamba gününden itibaren mevsim normallerine dönecek. Ancak hafta sonu yeniden düşmeye başlayacak sıcaklıkla birlikte pazar gününden itibaren başta Marmara Bölgesi olmak üzere yurdun birçok bölümünde yeni kar yağışı etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Yurt genelinde hava sıcaklıklarının pazar günü itibariyle düşeceği ve İstanbul'da da kar yağışının yüksek kesimlerde etkisini göstereceği bildirildi.