İstanbullular HAZIRLIKLI OLUN! Kar Kapıya Dayandı, Sıcaklık 7 Derece Birden Düşecek

Son dakika haberi meteorolojiden uyarı geldi. Kar yağışı İstanbul'un kapısına dayandı. İstanbul'da sıcaklıklar 7 derece birden düşecek. Peki İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbullular HAZIRLIKLI OLUN! Kar Kapıya Dayandı, Sıcaklık 7 Derece Birden Düşecek

İstanbullular HAZIRLIKLI OLUN! Kar Kapıya Dayandı, Sıcaklık 7 Derece Birden Düşecek - Meteoroloji son dakika yağış haritası güncellendi. İstanbul dahil birçok ilde Bugünden itibaren sıcaklıklar düşüyor. Son dakika açıklamasına göre kar İstanbul'un kapısına kadar dayanıyor. Mart ayının ortalarında bahar havası bekleyenler hayal kırıklığı yaşarken kar yağışı bekleyenler ise sevinecek. Kış yüzünü bir kez daha gösterecek ve birçok ilde kar yağışı başlayacak. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? 20 Mart İstanbul hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminleri yayınlandı. 20 Mart hava durumu tahminlerine göre yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Hatta kış geri dönüyor kar yağışı bir kez daha İstanbul'un kapısına dayanıyor. İşte meteoroloji 20 Mart hava durumu tahminleri ve kar yağışı haberleri…

kar-geliyor-1.jpg

20 MART HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre 20 Mart Çarşamba günü yurt genelinde yağış bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde Balıkesir hariç şiddetli sağanak yağış beklenirken İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde de yağış görüleceği tahmin ediliyor.

Yurdun Doğu kesimlerinde beklenen yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor. Genellikle yağmur ve Sağanak şeklinde yağış beklenirken Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise Karla Karışık Yağmur ve kar yağışı görülecek. Doğan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Rize'de ise Karla Karışık yağmuru yüksek kesimlerde kuvvetli olacak. Hakkari ve Van'ın güneyiyle Şırnak'ın doğusunda ise yoğun Karla Karışık Yağmur ve kar yağışı görülecek.

İSTANBUL'DA SICAKLIK 7 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığı İstanbul'da 7 derece birden azalacak. Bugün akşam saatlerinden itibaren sıcaklığın hissedilir derecede düşmesi ile birlikte yağışlarında başlaması bekleniyor. Diğer yandan Marmara Bölgesi'nde birçok ilde de kar yağışı bekleniyor. Kar bir kez daha İstanbul'un kapısına kadar dayanacak ancak İstanbul için yeni bir kar yağışı uyarısı yapılmadı. Yani gelecek kışa kadar İstanbul'da yeni bir kar yağışı görülmeyecek.