İstanbullular kar bekliyor! Ankara’da başlamıştı yola çıktı geliyor

Mart ayının ortasında Ankara’da etkili olan kar yağışı İstanbulluları da heyecanlandırdı. Bu kış kar yağışına hasret kalan İstanbullular kış bitmeden kar yağışı görülecek mi merak ederken Meteoroloji’den yeni tahminler geldi.

İstanbullular kar bekliyor! Ankara’da başlamıştı yola çıktı geliyor

Kış ayında etkisini göstermeyen kar yağışı İstanbulluları kara hasret bırakmıştı. Ara ara sulu kar şeklinde etkili olan kar yağışını kış mevsimi çıkmadan beklemeye devam eden İstanbullular Meteoroloji’den gelen uyarıları dikkatle takip ediyor. Bu sene beklenenden daha sıcak geçen kış ayında İstanbul’da lapa lapa kar yağışı görülmedi ve bahar havası erken başladı. Ankara’da ise Mart ayının ortasında etkili olan kar yağışı şaşırttı. Mart ayının sonlarına doğru hava sıcaklıkları yeniden düşerken soğuklar hissedilir derecede kendisini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere yeni hava durumu tahminleri geldi. İşte yeni tahminler…

ANKARA’DA MART AYINDA KAR

MGM'den gelen uyarılar sonrası Başkent Ankara’da Mart ayının ortasında kar yağışı etkisini gösterdi. Yavaş yavaş bahar havasına girilirken Ankara’da yağan karla birlikte hava sıcaklıkları hda hissedilir derecede düştü. Kar soğuğu Megakent İstanbul’da da etkili olurken İstanbullular kış bitmeden kar görebilecekler mi merak ediyor. MGM’den gelen yeni hava durumu tahmininde kuvvetli sağanak yağış, kar ve çığ uyarıları bulunuyor.

istanbullular-kar-bekliyor-ankara-da-baslamisti-yola-cikti-geliyor.jpg

MARMARA BÖLGESİ’NE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminlerinde yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olmasının beklendiğine yer verildi. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur şeklinde ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusu ve Siirt çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinde ise yoğun kar beklentisi var. Öte yandan Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu belirtilirken dikkatli ve tedbirli olunması için uyarı yapıldı. Marmara Bölgesi’nin parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenirken Sakarya ve çevrelerinin ise yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.