Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye’deki 2 ili kritik sözlerle uyardı

Olası büyük İstanbul depremi için uzmanlardan peş peşe uyarılar gelirken Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ise yaptığı son açıklamada 2 ile dikkat çekti ve olası 6.5-7 büyüklüğündeki deprem için uyarı yaptı.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye’deki 2 ili kritik sözlerle uyardı

Marmara’da olması beklenen ve özellikle de İstanbul’u büyük bir şekilde etkileyeceği belirtilen olası büyük İstanbul depremi ile ilgili uyarılar sık sık gündeme gelirken deprem uzmanlarının uyarıları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yaptığı açıklama ve uyarıları dikkatle takip edilen isimlerden biri olan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’den bu kez Bursa ve Balıkesir illeri için kritik uyarılar geldi. Moriwaki, Bursa’nın İnegöl ilçesi, Balıkesir’in ise Bandırma ilçesine dikkat çekti.

BURS AVE BALIKESİR İÇİN KRİTİK DEPREM UYARISI

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bursa Teknik Üniversitesi’ndeki Yenilikçi Yapı Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada Bursa’nın İnegöl, Balıkesir’in ise Bandırma ilçesine dikkat çeken Moriwaki, bu iki ilçede deprem beklediğini söyledi ve deprem büyüklüğünün 6.5 ila 7 arasında olmasını beklediğini belirtti.

‘BÜYÜK DEPREME HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR’

Türkiye2de mimariyi ve mühendisliği zayıf gördüğünü söyleyen Japon deprem uzmanı, deprem ile ilgili analizlerine devam etti ve ‘Deprem, Türkiye’de var ama çok değil. Türkiye’de en büyük deprem 7,9 büyüklüğünde meydana gelmiş ama o fay hattı Endonezya’dan başlayıp İspanya’ya kadar uzanıyor. Ancak yine de büyük depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor. Depreme can kaybından bakınca Türkiye 3. sırada yer alıyor.’ dedi.

japon-deprem-uzmani-yoshinori-moriwaki-turkiyedeki-2-ili-kritik-sozlerle-uyardi.jpg

ÇANAKKALE İÇİN DE UYARI YAPTI

Moriwaki’den bir uyarı da Çanakkale için geldi. Çanakkale ilindeki son depremleri hatırlatan uzman isim, ‘2024 yılında 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu bölgede günde 20-30 kere küçük depremler oluyor ama ileride büyük bir deprem olabilir. Çanakkale tarafının da tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yaşanan küçük depremler olabilecek büyük depremlerin önüne geçmiyor.’ ifadelerine yer verdi.