Kademeli Emeklilikte SON DAKİKA 1999-2008 Arası Sigortalılar İçin Yeni Açıklama!

Sigorta başlangıç tarihi 1999 2008 arası olan çalışanlara kademeli emeklilikte son dakika haberi geldi. Yeni açıklama yapıldı, kademeli emeklilik tarihi belli oldu.

Kademeli Emeklilikte SON DAKİKA 1999-2008 Arası Sigortalılar İçin Yeni Açıklama!

Sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 arası olan çalışanlar için müjdeli duyuru geldi. Uzun süreden beri beklenen kademeli emeklilik düzenlemesinin detayları netleşti. Çok sayıda çalışanı kapsaması beklenen kademeli emeklilik için tarih verildi. Önemli açıklamalar az önce yapıldı. Peki staj ve çıraklık mağdurları kademeli emeklilikten yararlanabilecek mi? Kademeli emeklilik kimleri kapsayacak? Kademeli emeklilik son dakika gelişmeleri haberimizde…

Kademeli emeklilik için çağrılar devam ederken geçtiğimiz gün mecliste de MHP’den çağrı geldi. MHP Bolu milletvekili İsmail Akgül, gündem dışı söz aldığı mecliste, bir an önce kademeli emeklilik düzenlemesinin çıkması gerektiğini söyledi. MHP’den gelen bu çıkış erken emeklilik bekleyen vatandaşları da heyecanlandırdı. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilik kimleri kapsayacak? Kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin yeni son dakika detayları haberimizde…

KADEMELİ EMEKLİLİK KİMLERİ KAPSAYACAK?

Milyonlarca çalışan uzun süreden beri erken emeklilik hakkı elde edebilmek amacıyla kademeli emeklilik düzenlemesini bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl genel seçimler öncesinde yaptığı açıklamada emeklilik sisteminde köklü değişiklikler olacağının sinyalini vermişti. Özellikle daha erken yaşta emekli olmayı isteyen vatandaşlar bu açıklama ile birlikte umutlanmıştı.

Hemen ardından da kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin çalışmaların başladığı yönünde külis bilgileri gelmeye başladı. Gelen son bilgilere göre kademeli emeklilik düzenlemesi için hazırlık yapılıyor. Düzenlemenin 1999 2008 arası işe başlangıcı olan sigortalıları kapsayacak öğrenildi. Bu grup için yapılacak olan düzenlemede sigorta prim gün sayısı düşürülecek aynı zamanda 15 yıl sigortalılık süresi ile emeklilik hakkı verilecek. Kademeli emeklilikte kadınlarda 50 erkeklerde ise 55 yaş şartı olması bekleniyor.

kademeli-emeklilik-1.jpg

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI KADEMELİ EMEKLİLİK KAPSAMINA ALINACAK MI?

Kademeli emeklilik düzenlemesi ile ilgili merak edilen diğer bir detayı ise staj ve çıraklık mağdurlarının durumu oldu. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde kapsam dışı kalan staj ve çıraklık mağdurlarının kademeli emekli kapsamına alınacağı tahmin ediliyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Son gelen bilgilere göre kademeli emeklilik düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı tarafından hazırlıklar yapılıyor. Aynı zamanda bütçenin hazırlanabilmesi için hazine ve maliye bakanlığı ile de görüşmeler sürüyor. Kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin detaylar henüz net olarak açıklanmadı ancak yerel seçimlere karşı hükümetin bir adım atması ve seçimden önce düzenlemeye ilişkin bilgi vermesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde sürecin netliğe kavuşacağı gelen iddialar arasında yer alıyor. Kademeli emeklilik düzenlemesi kabul edilirse yaklaşık 5 milyon vatandaş faydalanabilecek.