Kar Geliyor! Meteoroloji’den SON DAKİKA Yeni Uyarı

Meteorolojiden kritik uyarı Sabah saatlerinde geldi. Kar ve yağmur geliyor. Meteoroloji il il uyarı yaptı. İşte 9 Mart 2024 hava durumu tahminleri…

Kar Geliyor! Meteoroloji’den SON DAKİKA Yeni Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Yurdum büyük bölümünde kar yağışı ve sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne uyardı. Hafta sonu yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyorken hava ise genel anlamda kapalı ve parçalı bulutlu olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Mart 2024 hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre bugün yurdun büyük bölümünde sağanak yağış ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji kar yağışı uyarısı yaptığı bölgeler için Çığ tehlikesi uyarısında da bulundu. Peki hangi illerde kar yağışı var? İstanbul'a kar yağacak mı?

METEOROLOJİ 9 MART 2024 HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 9 Mart 2024 hava durumu tahminleri açıklandı. Yapılan değerlendirmelere göre bugün Karadeniz Bölgesi, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğum ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara çevreleri ve Mersin'in doğusu yağışlı olacak.

Beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ancak Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'da Karla Karışık Yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Osmaniye, Adana'nın doğusu, Kahramanmaraş, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Bingöl çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

kar-geliyor-1.jpg

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana'nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre bugün hava sıcaklığı Doğu kesimlerde ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece arasında azalacak. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkta önemli bir değişiklik beklenmiyor.

DEPREM BÖLGESİNE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelerde özellikle deprem bölgesinde bulunan bazı illerde kuvvetli yağış olacağı belirtildi. Osmaniye, Adana'nın doğusu, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Kahramanmaraş'ta yağışlar sırasında vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Sıcaklıkların düşmesi ile birlikte yağışların genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde beklendiği belirtilirken bin metre ve üzeri rakımlı yerlerde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde yağış görülebileceği bildirildi. Meteoroloji yağışlar sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.