KARA KIŞ geç geldi ama tam geldi! Peş peşe uyarı yapıldı KIRMIZI ALARM verildi

Türkiye bu yıl kara kışla geç buluştu. Ancak mart ayının son günleri için meteorolojiden peş peşe uyarı yapıldı. Özellikle o iller için kırmızı alarm verildi.

KARA KIŞ geç geldi ama tam geldi! Peş peşe uyarı yapıldı KIRMIZI ALARM verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarısı geldi. Bu yıl Türkiye'ye kara kış geç geldi fakat Mart ayının sonunda adeta fırtına gibi esecek. Meteorolojiden peş peşe uyarılar gelirken özellikle 9 il için kırmızı alarm verildi. Meteoroloji 22 mart 2024 hava durumu tahminleri, kar sağanak ve fırtına uyarısı ile yapıldı. Son dakika haberine göre yurdun büyük bölümünde Bugün hava yağışlı olacak. İstanbul'da da öğleden sonra sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda vatandaşların yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi. Peki hangi iller için kırmızı alarm verildi? Meteoroloji son dakika 22 mart 2024 hava durumu tahminleri ve uyarılar haberimizde…

METEOROLOJİ PEŞ PEŞE UYARI YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminlerini duyurdu. 22 mart hava durumu tahmin raporuna göre bugün yurdun büyük bölümünde hem sağanak yağış hem de kar yağışı etkili olacak. Bazı illerde yağışlar Yağmur şeklinde görünürken bazı illerde ise kar yağışı kuvvetlenecek. Dün özellikle Şırnak gibi illerde yoğun kar yağışı sebebiyle okullar tatil edilmişti. Bugün de yine kar tatili haberlerinin gelmesi bekleniyor.

hava-durumu-son-dakika.jpg

9 İL İÇİN SARI KODLU ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni hava durumu tahmin raporunda tam 9 il için sarı kodlu alarm verildi. Özellikle Erzurum, Ağrı, Rize, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman, Muş, Hakkari, Elazığ ve Van'da yağışlar çok kuvvetli olacak. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sağanak yağış ve kar yağışı sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelerde Marmara'nın güneyi, Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimleri, Ege'nin iç kesimleri İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı beklendiği bildirildi. Akdeniz'in ve Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise kuvvetli sağanak yağış alacak.

22 MART BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre 22 mart hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek. Ancak kar yağışının yaşanacağı Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşebilir.