Kara kış geri döndü: İstanbul dahil o illere peş peşe uyarı geldi

Meteorolojiden uyarı yapıldı. İstanbul dahil o illerde yaşayanlar tedbirinizi alın. Çok kuvvetli sağanak yağış başlıyor. İşte Meteorolojiden 13 il için son dakika uyarısı.

Kara kış geri döndü: İstanbul dahil o illere  peş peşe uyarı geldi

8 Mart 2024 hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun birçok ilinde kuvvetli sağanak yağış ve kar bekleniyor. Özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yağışların çok kuvvetli olacağı belirtilirken Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde ise kar beklentisi var. Meteoroloji 13 il için peş peşe uyarı yayınladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminleri ve il il uyarılar haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahminlerini duyurdu. Bugün hava nasıl, hafta sonu hava nasıl olacak soruları da Böylelikle yanıtını bulmuş oldu. Meteorolojiden yapılan son dakika uyarılarında özellikle yağmur ve sağanak yağışların çok kuvvetli olacağı bildirildi. Akdeniz ve Ege bölgelerinde çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise Karla Karışık Yağmur ve kar bekleniyor.

İSTANBUL DAHİL O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında İstanbul'un da olduğu Tam 13 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda İstanbul Tekirdağ Çanakkale Balıkesir Kocaeli Bursa İzmir Yalova Adana Antalya Manisa Hatay ve Osmaniye çevrelerinde gök gürültülü ve kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Bu illerde şiddetli sağanak yağış beklenirken vatandaşların yağışlara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Özellikle kuvvetli sağanak yağışın beklendiği bölgelerde yağışla birlikte sel ve su baskınları yaşanabilir.

BUZLANMA VE DON OLAYLARINA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda gece ve sabah saatleri için Doğu kesimlere uyarı yaptı. Bu bölgelerde buzlanma buzlanma ve don olayı beklenirken Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda Çığ tehlikesi olduğu da bildirildi.

meteoroloji-uyari-1.jpg

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığından önemine bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Kar yağışı beklenen Doğu Anadolu'nun doğusunda hava sıcaklığı yer yer mevsim normallerinin altına düşebilir.