KARA KIŞ geri döndü! İstanbullular dikkat, Kar yağışı kapıya dayandı

Kara kış bugün geri döndü. Kar yağışı ise İstanbul’un kapısına dayandı. Sakın şemsiyesiz evden çıkmayın. İşte yarın hava durumu tahminleri…

KARA KIŞ geri döndü! İstanbullular dikkat, Kar yağışı kapıya dayandı

Türkiye’de bu yıl yaz ayları son derece sıcak ve kurak geçmişti. Beklenen kar yağışı da bir türlü kış aylarında gelmedi. Özellikle İstanbullular neredeyse kar yağışına Hasret Kaldı. Hatta sadece yüksek kesimlerde görülen kar yağışı artık İstanbul için beklenmiyor. Ancak bugün itibariyle Türkiye genelinde Karakuş adeta geri döndü. Kar yağışı da İstanbul'un kapısına kadar dayandı. Bazı illerde yüksek kesimlerde etkili olan kar nedeniyle Yollar kapandı. İstanbul'da ise gün boyu sağanak yağış etkili oldu ve önümüzdeki günlerde de sürecek. İstanbul 13 Mart 2024 hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 Mart 2024 hava durumu tahminleri yayınlandı. Türkiye genelinde hava yeni bir yağışlı sisteme giriyor. Başta İstanbul'a olmak üzere tüm Marmara Bölgesi'nde yağış beklenirken Aynı zamanda Akdeniz ve Ege'de sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul için hem meteorolojiden hem de AKOM'dan önemli uyarı geldi. Özellikle İstanbul'da sabah erken işe gidecek vatandaşlar şemsiyesiz evden çıkmasın. Çünkü kuvvetli sağanak yağış günlerce etkili olacak.

METEOROLOJİDEN SON DAKİKA HAVA DURUMU UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yapılan yeni değerlendirmelere göre Bugünden itibaren Bahar yağmurları başlıyor. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki tüm iller yağış alacak. Aynı zamanda Ege Bölgesi ve Akdeniz bölgesi için de sağanak yağış uyarısı var.

AKOM’DAN DA İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların yanı sıra AKOM’dan da İstanbul için önemli bir uyarı geldi. İstanbul'da bu hafta boyunca sağanak yağışların etkili olacağını belirten AKOM, vatandaşlarım tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

KAR YAĞIŞI UYARISI DA YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz bölgesi için kar yağışı uyarısı da yaptı. Bu bölgelerin yüksek kesimlerinde kar etkili olacak. Aynı zamanda meteorolojiden yapılan uyarılarda vatandaşların kar yağışı olan bölgelerde çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları istendi.