Kedi Eros davası yeniden görülecek! Kedi katili İbrahim Keloğlan bugün hakim karşısına çıkacak

İstanbul Başakşehir'de bir sitede İbrahim Keloğlan tarafından vahşice öldürülen kedi Eros için dava bugün yeniden görülecek.

Kedi Eros davası yeniden görülecek! Kedi katili İbrahim Keloğlan bugün hakim karşısına çıkacak

İstanbul Başakşehir'de meydana gelen olayda sitenin maskotu haline gelen ve Site sakinleri tarafından bakılan kedi Eros İbrahim Keloğlan tarafından vahşice öldürülmüştü. Mahkemenin İbrahim Keloğlan hakkında verdiği karar ise sosyal medyada adeta infial yaratmıştı. Yaşanan bu olayın ardından duruşmanın yeniden görülmesine karar verildi. Küçükçekmece 16 Asiye Mahkemesi tarafından sona verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının hükümünün açıklanması geri bırakılmıştı. Üst mahkemeye yapılan itirazın ardından bu kararı kaldırıldı. İbrahim Keloğlan’ın işkence yaparak öldürüldüğü kedi Eros için adalet isteniyor. Galatasaraylı futbolcu Icardi’de sosyal medya hesabından çağrı yaptı.

İstanbul Başakşehir'de lüks bir sitede meydana gelen olayda site içinde doğup büyüyen ve yaklaşık 6 yaşında olan kedi Eros, aynı sitenin sakinlerinden İbrahim Keloğlan tarafından İşkence yapılarak öldürülmüştü. Mahkemenin İbrahim Keloğlan’a verdiği ceza az bulundu. Sosyal medyada olay İnsan yaratırken üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu karar iptal edildi. Kedi Eros davası bugün yeniden görülecek. Saat 10.30'da başlayacak olan duruşma Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda yapılacak.

DAKİKALARCA İŞKENCE YAPARAK ÖLDÜRMÜŞTÜ

Başakşehir'de bulunan sitenin otoparkında dünyaya gelen ve yıllarca bu sitede yaşayan kedi Eros, 1 Ocak tarihinde sabaha karşı asansörde İbrahim Keloğlan ile karşılaştı. Keloğlan, Eros’u dakikalarca tekmeleyerek ve işkence yaparak öldürdü. Görüntülerin ortaya çıkması sosyal medyada adeta infial yarattı.

SERBEST BIRAKILMASI TEPKİ ÇEKTİ

Güvenlik kamerası kayıtlarının ortaya çıkması sonrası İbrahim Keloğlan gözaltına alındı ve tutuklandı. Ancak ilk duruşmada iyi hal nedeniyle serbest bırakıldı. Bu karar sosyal medyada da büyük tepki çekti.

Hayvanseverler, savcı ve avukatlar mahkemenin kararına itiraz etti. Eros adına sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapılırken Keloğlan'ın tutuklanması için 250.000 imza toplandı. Tepkilerin büyümesi sonucunda İbrahim Keloğlan hakkında yeniden yargılama kararı verildi. Dava bugün saat 10.30'da Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda görülecek.

kedi-eros-2.jpg

GALATASARAYLI ICARDİ’DEN EROS İÇİN ADALET ÇAĞRISI

Galatasaraylı futbolcu Icardi de sosyal medya hesabından kedileri ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak Eros için adalet çağrısında bulundu. Bugün görüşme görülecek olan duruşmanın sonucu merakla bekleniyor.