Kışlasız Bedelli Askerlik talebi Meclis’e taşındı

Bedelli askerlikte kışla şartının kaldırılması konusu uzun bir süredir gençlerin talepleri arasındaydı. Gençlerin bu talebi CHP’li Milletvekili Mühip Kanko tarafından dile getirildi. Kanko, Meclis kürsüsünden gençlere destek verdi.

Kışlasız Bedelli Askerlik talebi Meclis’e taşındı

Askerlik hizmetini bedelli askerlik olarak yerine getirmek isteyen gençler bir süredir ‘kışlasız bedelli askerlik’ talebi ile sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Gençlerin bu talebine CHP’li Vekil Mühip Kanko’dan destek geldi. Kanko, ilk olarak geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla kışlasız bedelli askerlik talebini gündeme taşırken Meclis kürsüsünde de bu konuyu dile getirdi. İşte Mühip Kanko’nun Meclis’te yaptığı açıklamanın tüm detayları…

CHP’Lİ VEKİL GENÇLERE SES OLDU

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, gençlerin sesine kulak veriyor. Kışlasız bedelli askerlik taleplerine de kayıtsız kalmayan CHP’li Vekil, ilk olarak sosyal medya hesabından bu talebi gündeme taşımıştı. Kanko, 6 Haziran Perşembe akşamı Meclis’te yaptığı konuşmada bir kez daha kışlasız bedelli askerlik talebine değindi. TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 1. Maddesi üzerine söz alan CHP’li Vekil Kanko, güncel verilere göre 550 bin yoklama kaçağı, 55 bin bakaya olduğunu söyledi ve artan bedelli askerlik ücretine de dikkat çekti.

kislasisz-bedelli-askerlik-talebi-meclise-tasindi-001.jpg

YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYALARIN MAĞDURİYETİ

Yoklama kaçağı ve bakaya olan gençlerin yüksek cezalar dolayısıyla başvurularını yapamadığından bahseden Kanko, ‘Tarafıma iletilen bilgilerde mağdur gençler şunu istiyorlar; bakaya veya yoklama kaçağı olan gençler mutlaka bir af beklentisi içindeler. Bedelli askerlik yapmak istiyorlar ve bu cezalardan oldukça muzdarip durumdalar. ‘ ifadelerini kullandı.

kislasisz-bedelli-askerlik-talebi-meclise-tasindi.jpg

GENÇLERİN TALEBİ KIŞLASIZ BEDELLİ ASKERLİK

Gençlerin bedelli askerlikteki 28 gün şartının kaldırılması talebini kürsüden aktaran CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, ‘Özellikle biliyoruz ki bedelli askerliğe giden gençlerimiz bu ekonomik krizde ailelerine destek için çalıştıklarından dolayı bedelli askerlik için gittiklerinde bu işlerinden ayrılmakta ve bir ekonomik mağduriyet ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında bu gençlerimizi nasıl değerlendirebiliriz; özellikle deprem kuşağı bölgesinde olan bir ülkede özellikle bu gençleri depremin ilk günlerinde ilk yardım, arama-kurtarma faaliyetleri adı altında bir süre kursa tabi tutarsak bu gençlerimizin en azından kışlaya gitmemiş olmasalar bile toplumda bir faaliyetleri olacaktır.’ dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2024

Bedelli askerlik ücretine Ocak ve Temmuz ayı olmak üzere yılda iki kez zam geliyor. Son olarak bedelli askerlik ücreti 2024 yılının Ocak ayında zamlandı. Gelen zamla birlikte güncel ücret 182.609,04 TL oldu. Şimdi ise gözler Temmuz zammında. 2024 Temmuz ayında bedelli askerlik ücreti yeniden güncellenecek.