Kışlık ne varsa çıkarın! Sibirya soğukları ile DONACAĞIZ, karla çocuklar gibi şen olacağız

Meteorolojiden son dakika haberi… Kışlıkların hepsine çıkarın. Sibirya soğukları kapımıza dayandı resmen dolanacağız. Diğer yandan kar içinde saat ve gün verildi.

Kışlık ne varsa çıkarın! Sibirya soğukları ile DONACAĞIZ, karla çocuklar gibi şen olacağız

Meteoroloji son dakika uyarıları devam ediyor. Kasım ayında başlayan soğuklarla birlikte Aralık ayında da kar haberleri gelmeye başladı. İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara Bölgesi'nde Dün şiddetli sağanak yağışlar etkili olmuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanları başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ni bir kez daha uyardı. Sibirya soğukları kapımıza dayandı. Üstelik karla birlikte geliyor. Meteoroloji son dakika uyarıları ve detaylar haberimizde…

SİBİRYA SOĞUKLARI GELİYOR

Son dakika Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarısı Sabah saatlerinde geldi. Türkiye hafta sonu itibariyle yepyeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Üstelik Sibirya soğukları ile birlikte gelecek olan yağışlar zaman zaman kar yağışına da dönecek. Meteoroloji uzmanları ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü peş peşe uyarılar yaparak cuma ve cumartesi günlerinin çok soğuk geçeceğini duyurdu. O sebeple vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

kar-geliyor-1.jpg

9 ARALIK CUMARTESİ EN SOĞUK GÜN OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni değerlendirmelere göre Türkiye 8 Aralık Cuma günü itibariyle yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giriyor. Yağışlı hava ile birlikte Rusya üzerinden gelen Sibirya soğukları da yurt genelinde etkili olmaya başlayacak. 8 Aralık Cuma ve 9 Aralık Cumartesi günleri ise en soğuk günler olacak. Karadeniz kıyıları başta olmak üzere birçok bölgede kar yağışının da etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR SU BASKINLARINA SEBEP OLABİLİR

Meteoroloji ve valilikler tarafından yapılan uyarılara göre şiddetli yağışlar su baskınları ve sel felaketine de sebep olabilir. Bu sebeple Özellikle alt katlarda yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

kar-geliyor-2.jpg

O İLLER İÇİN EKSTRA UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Adana Osmaniye Mersin ve Antalya illeri için Ekstra bir uyarı yayınladı. Şiddetli yağış beklenen bu illerde su baskını tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Türkiye'de kar yağışını en çok hissedecek illerden biriyse Ankara oldu. Al 8 Aralık ve 9 Aralık tarihlerinde Ankara'da kuvvetli Yağmur beklenirken yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

kar-geliyor-3.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARI YAPTI

Cuma ve cumartesi günleri yoğun yağış beklenen illerden biri de İstanbul oldu. Hem meteoroloji hem de İstanbul Valiliği peş peşe uyarı yayınladı. İstanbul'da etkisini gösterecek olan kuvvetli yağışla birlikte sel ve su baskını riski olduğuna dikkat çekildi. Bu sebeple vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.