Konya'da 13 yaşındaki kız çocuğu 28 yaşındaki erkekle nişanlandırıldı

Konya'dan çocuğa istismar Haberi geldi. 13 yaşındaki kız çocuğu Ailesi tarafından 28 yaşındaki erkekle nişanlandırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlattı.

Konya'da 13 yaşındaki kız çocuğu 28 yaşındaki erkekle nişanlandırıldı

Konya'da 13 yaşındaki kız çocuğu C.S., Ailesi tarafından 28 yaşındaki Ali G. isimli erkekle nişanlandırıldı. Nişan görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşıldı. çok sayıda şikayet ve ihmal gelmesi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk istismarı ile ilgili inceleme başlattı.

Olay, Konya'nın Beyşehir ilçesi Karaali Mahallesi'nde meydana geldi. Eşinden ayrı yaşayan Osman s. isimli Baba iddiaya göre 8 sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kızı C.S.'yi Aynı mahallede oturan ve kızından 15 yaş büyük olan Ali G. ile nişanladı.

Nişan 7 Aralık tarihinde evde aile arasında yapıldı. nişana katılan davetliler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüler sosyal medyada da paylaşıldı.

AİLE BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından inceleme kapsamında C.S. ve nişanlandığı Ali G. ile aile fertlerinin ifadeleri alındı. soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.