Korkutan DEPREM! O ilimiz sallandı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 15.28'de, 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, deprem 4.55 km derinlikte kaydedildi.

Korkutan DEPREM! O ilimiz sallandı

Elazığ'ın Sivrice ilçesi, bugün öğleden sonra 4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Saat 15.28'de meydana gelen deprem, bölgede kısa süreli panik yarattı. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), depremin derinliğini 4.55 km olarak açıkladı.

DEPREMİN DETAYLARI

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olarak belirlendi. Deprem, yerin 4.55 km derinliğinde gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, can kaybı veya büyük hasar yaşanmadığı bildirildi. Ancak, bölge halkı kısa süreli panik yaşadı ve sokaklara çıktı.

SİVRİCE'DE DEPREM GEÇMİŞİ

Sivrice ilçesi, daha önce de birçok kez depremlerle gündeme gelmişti. Özellikle Elazığ'ın deprem kuşağında yer alması nedeniyle, bölgedeki depremler dikkatle takip ediliyor. Yetkililer, vatandaşları olası artçı depremler konusunda uyardı ve tedbirli olmalarını istedi.

AFAD'IN DEPREM UYARILARI

AFAD, depremin ardından vatandaşları sakin olmaya ve resmi duyuruları takip etmeye çağırdı. Deprem sonrasında yapılan açıklamada, acil durum ekiplerinin hazırda bekletildiği ve herhangi bir olumsuz durum yaşanması halinde hemen müdahale edileceği belirtildi.