Kuduz köpekleri Ankara’ya getiren Buket Özgünlü hakkında karar verildi

Sosyal medyanın gündeminde ilk sıraya yerleşen konuların başında Şanlıurfa’daki kuduz köpek olayı vardı. İddialar oldukça vahim bir boyuta ulaşırken 35 köpeğin kuduz karantinasından kaçırılarak Ankara’ya getirildiği öne sürülmüştü.

Kuduz köpekleri Ankara’ya getiren Buket Özgünlü hakkında karar verildi

Şanlıurfa’dan kaçırılarak Ankara’ya getirildiği iddia edilen köpeklerle ilgili ekipler harekete geçti. Ankara Valiliği’nden konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geldi. Buket Özgünlü Boyacı isimli kadının Şanlıurfa’da bir bölgede kuduz karantinasında olan 35 köpeği kaçırarak Ankara’ya getirdiği iddiası sonrası harekete geçen ekipler hayvanların yerini tespit etti ve hemen karantinaya aldı.

KARANTİNADAKİ KUDUZ KÖPEKLERİ KAÇIRDI İDDİASI

Buket Özgünlü Boyacı isimli kadının Şanlıurfa’da bir bölgedeki kuduz karantinasından kaçırdığı 35 köpeği Ankara’ya getirdiği iddiası kısa sürede ortalığı karıştırdı. İddialar üzerine harekete geçen Ankara Valiliği, gündemdeki iddiaları ihbar kabul etti ve tüm birimler teyakkuza geçti. Valilikten yapılan açıklamada söz konusu hayvanları kente yönlendiren ve getiren kişilerin yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alındığı ve haklarında yasal işlemlere başlandığını duyurdu.

kuduz-kopeklers-ankara-ya-getiren-buket-ozgunlu-hakkinda-karar.jpg

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Kuduz karantinası altında olan 35 köpeği Ankara’ya getirdiği iddiasıyla haklarında yasal işlem başlatılan ve gözaltına alınan 2 kişiden 1’i tutuklandı. Buket Özgünlü Boyacı ve M.S.D. Savcılıktaki sorgularının ardından ‘bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘hayvanları koruma kanununa muhalefet' suçlarından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Buket Özgünlü tutuklanırken M.S.D. serbest bırakıldı.