Kurban Bayramı tatili ilgili karar açıklandı! 9 günlük tatil var mı, yok mu?

Milyonların merakla beklediği açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından canlı yayında yaptığı açıklama ile Kurban Bayramı tatili ile ilgili alınan kararı duyurdu.

Kurban Bayramı tatili ilgili karar açıklandı! 9 günlük tatil var mı, yok mu?

Bayram tatilinin kaç gün olacağı, 9 güne uzatılıp, uzatılmayacağı merak ediliğyordu. Gözlerin çevrildiği Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatili ile ilgili alınan kararı da açıkladı. Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatıldı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK

Kurban Bayramı'na çok az bir süre kalırken gözler bayram tatiline çevrilmişti. Kurban Bayramı tatili ile ilgili kararın bugünkü Kabine toplantısında alınacağı aktarılmıştı. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısında alınan kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu.

kurban-bayrami-tartili-karari-aciklandi-9-gun-luk-tatil-var-mi-yok-mu.jpg

TATİL 15 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK 23 HAZİRAN'DA BİTECEK

Kurban Bayramı tatilinin süresi uzayacak mı, bayram tatili 9 gün olacak mı, olmayacak mı sorusuna yanıt aranıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sorunun yanıtını Kabine toplantısının ardından verdi. Kurban Bayramı tatili kamu çalışanları için 9 gün oldu. Buna göre Perşembe ve Cuma günleri de bayram tatiline eklendi ve tatil süresi 9 güne çıktı. 15 Haziran 2024 Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 9 gün sürecek ve 23 Haziran 2024 Pazar günü sona erecek.

kurban-bayrami-tartili-karari-aciklandi-9-gun-luk-tatil-var-mi-yok-mu-001.jpg

2 GÜNLÜK SÜRE İDARİ İZİN KAPSAMINA ALINDI

Kurban Bayramı tatili ile ilgili kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 günlük sürenin de idari izin kapsamına alındığını aktardı ve 'Perşembe ve Cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz.' dedi.