Lütfü Savaş Gökhan Zan’a sert sözlerle yüklendi: Ne olduysa Volkan Demirel’in gelmesiyle oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, asrın felaketinin yıldönümünde Hatay’daki anma törenlerinde karşılaştığı protestolarla ilgili açıklamalarda bulundu. Adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayan Savaş, bir isme de sert sözlerle yüklendi.

Lütfü Savaş Gökhan Zan’a sert sözlerle yüklendi: Ne olduysa Volkan Demirel’in gelmesiyle oldu

6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’daki anma törenine katılan ve burada vatandaştan tepki alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, istifa çağrılarıyla karşılaştı. Kendisine gelen tepkiler sonrası sessizliğini bozan ve bugün yaptığı basın toplantısında aldığı tepkilerden sonra adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayan Savaş, eski futbolcu Gökhan Zan’ı hedef aldı ve çok sert sözlerle yüklendi. Oradaki kalabalığı harekete geçirenin Gökhan Zan olduğunu öne süren Lütfü Savaş, ‘Bana karşı kumpas yapıldı. Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım’ diyerek adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu.

GÖKHAN ZAN’A ÇOK SERT TEPKİ

CHP’den yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hatay’daki anma törenine katılmış ve burada vatandaşların protestosuyla karşılaşmıştı. Yaşananların ardından sessizliğini bozan Savaş, bir isme çok sert sözlerle yüklendi. Deprem bölgesindeki protestoları değerlendiren Savaş, kendisinin 4-5 gün önce Ankara’da bir gazeteci tarafından uyarıldığını ve kendisine provokasyonlar olacak önlemler alın diye uyarı geldiğini söyledi ve şöyle devam etti; ‘Tabii ki Hatay’da deprem sonrası eksiğimiz olabilir. Biz hemşerimizin sitemini emir sayarız ve gereğini yaparız. Bunda hiçbir problem yok. Belli insanların uyarısıyla başladı protestolar. Baksanız 200 kişilerdi. Kim olduklarını ve kimler tarafından yönetildiklerini biliyoruz. Olayı tek bir kişinin üzerine yıkmak doğru olmaz. Hatay’ı kimseye teslim etmeyeceğiz. Bana gösterdikleri tepkinin en az 100 katını bakanlara gösterdiler. Bakanları bile konuşturmayan bir kitle vardı. Onları da harekete geçiren bir Gökhan Zan vardı. Bana karşı yapılan bir kumpas var nedenini bilmiyorum.’

lutfu-savas-gokhan-zan-a-sert-sozlerle-yuklendi-ne-olduysa-volkan-demirel-in-gelmesiyle-oldu.jpg

‘NE OLDUYSA VOLKAN DEMİREL’İN HATAY’A GELMESİYLE OLDU’

Gökhan Zan’a sert ifadelerle yüklenen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Gökhan Zan ile aralarında hiçbir kırgınlık olmadığını ancak Volkan Demirel’in Hatay’a gelmesiyle bir şeyler olduğunu söyledi ve ‘Gökhan Zan futbolu bıraktığında ben ona kucak açtım. Onu maaşlı elemanım gibi futbol takımımda çalıştırdım. Onun şahitliğini biz yaptık. Bizim aramızda hiçbir kırgınlık yoktu. Ne olduysa Volkan hocanın Hatay’a gelmesiyle oldu. Biz daha iyi teknik direktör görmek istedik. Sonra ne olduysa oldu. Adaylığım devam ediyor ve biz kesin olarak kazanacağız. Dün Genel Başkanımız Özgür Özel ile görüştüm. Duruşu net. Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız.’ sözlerine yer verdi.

lutfu-savas-gokhan-zan-a-sert-sozlerle-yuklendi-ne-olduysa-volkan-demirel-in-gelmesiyle-oldu-001.jpg