Maden ocağındaki göçükte toprak altında kalan işçilerden haber var! Bakanlık duyurdu

Maden ocağında meydana gelen göçük sonrası 3 işçinin toprak altında kaldığı ve arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla başladığı açıklanmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin hızla bölgeye giderek çalışmalara başladığı bilgisine yer verilmişti.

Maden ocağındaki göçükte toprak altında kalan işçilerden haber var! Bakanlık duyurdu

Elazığ Alacakaya2da bir maden ocağında göçük medyana geldi. Sabah saatlerinde meydana gelen göçük sonrası 3 işçinin toprak altında kaldığı bilgisine yer verildi. Bölgeden gelen son dakika bilgileri yakından takip edilirken arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgeden bir son dakika haberi geldi ve toprak altında kalan tüm işçilerin kurtarıldığı açıklandı. Olayda 1 işçinin yaralandığı bilgisine yer verilirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili inceleme başlatıldığı bilgisine de yer verildi.

KROM MADENİNDE GÖÇÜK MEYDANA GELDİ

Elazığ’ın Alacakaya ilçesi Kayaönü Köyü mevkiinde özel bir krom madeninde göçük meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen göçük sonrası toprak altında kalan işçiler olduğu ihbarı yapıldı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi. Bölgeye intikal eden arama kurtarma ekipleri hızlıca toprak altında kalan işçileri arama kurtarma çalışmalarına başladı.

maden-ocagindaki-gocukte-toprak-altinda-kalan-iscilerden-haber-var-bakanlik-duyurdu.jpg

1 MADENCİ KENDİ İMKANLARIYLA GÖÇÜKTEN ÇIKTI

Olay yerinden son dakika bilgileri aktarılmaya devam ederken Elazığ Valisi Ömer Toraman, olayın saat 10.04 sularında meydana geldiğini aktardı ve arama kurtarma faaliyetlerini süratle başladığını belirtti. Bölgeden bir son dakika bilgisi geldi ve göçük altında kalan tüm işçilerin kurtarıldığı açıklandı. Sosyal medyadan bir son dakika açıklamasında bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçüğün yaşandığı madenin Polay Madencilik’e ait olduğu ve ilk aşamada 4 madencinin göçükten etkilendiği bildirildi. Olayda, 1 madencinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı bilgisine yer verilirken açıklamanın devamında; 'Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz.' ifadelerine yer verildi.

maden-ocagindaki-gocukte-toprak-altinda-kalan-iscilerden-haber-var-bakanlik-duyurdu-001.jpg