Marmara'ya kar bu sefer geliyor! Meteorolojiden kritik uyarı yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı için kritik uyarı yayınladı. Son bir haftadır yağışların etkili olmasının ardından bu defa kar alarmı verildi.

Marmara'ya kar bu sefer geliyor! Meteorolojiden kritik uyarı yayınlandı

Son bir haftadır Türkiye genelinde sağanak yağış var etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu defa kar için alarm durumuna geçti. Marmara Bölgesi, Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji son dakika kar uyarısı ve detaylar haberimizde…

Türkiye genelinde sağanak yağışların yanı sıra kar yağışı da etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir son dakika açıklaması yaparak bugün akşam saatlerinden itibaren Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ çevreleri ve Gaziantep'in Doğu bölgelerinde kar yağışının etkili olacağını duyurdu.

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre bu gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de Diyarbakır Tunceli Bingöl Muş Batman Mardin Şırnak Bitlis Siirt ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli Adıyaman'ın ve Diyarbakır'ın kuzeyinde kuvvetli bir göl ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.

MARMARA BÖLGESİ'NE KAR GELİYOR

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanları Marmara Bölgesi İçinde önemli uyarılarda bulunduğu nokta yapılan değerlendirmelere göre 17 Aralık tarihinden itibaren Marmara Bölgesine de Kar Geliyor. Marmara Bölgesi'nde etkili olacak kar yağışının İstanbul'u da etkisi altına alacağı bekleniyor. Yani İstanbul'da 2023 yılının ilk kar yağışı görülecek. Yeni yıl öncesi yaşanacak kar yağışı başlangıç olacak. Meteoroloji uzmanları değerlendirmelerinde bu yıl yurt genelinde kuvvetli bir kış beklediklerini bildirdi.