Maskeleri Geri Çıkarın! Kar ve Yağmur Derken Bu Defa 'TOZ TAŞINIMI' Vuracak

Yeni haftada hava nasıl olacak? Yağmur ve kar devam edecek mi? Herkes bu soruların yanıtını merak ederken meteorolojiden kritik açıklama geldi. Maskeleri geri çıkarın. Çünkü toz taşınımı geliyor.

Maskeleri Geri Çıkarın! Kar ve Yağmur Derken Bu Defa 'TOZ TAŞINIMI' Vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminleri yakından takip ediliyor. Bu hafta boyunca yurdun büyük bölümünde hem sağanak yağış hem de kar yağışı etkili olmuştu. Sıcaklıklar düşecek mi yoksa yükselecek mi, kar ve yağmur devam edecek mi gibi soruların yanıtı vatandaşlar tarafından merakla Takip ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir son dakika açıklaması daha geldi. Bir yandan kar yağışı ve yağmur devam ederken bir yandan da toz taşınımı gelecek. Hatta bazı uzmanlar maske takılması konusunda da uyardı. İşte son dakika hava durumu tahminleri…

Türkiye'deki Milyonlarca kişi hafta sonu hava durumu tahminleri ile birlikte yeni haftanın hava durumu tahmin raporunu da merak ediyor. Bu hafta boyunca Türkiye genelinde yağışlı bir hava hakim olmuştu. Yurdun büyük bölümünde kar yağışı etkisini gösterirken kuvvetli yağmurda hayatı felç etti. Peki Hafta sonu hava nasıl olacak? Kar ve yağmur devam edecek mi? Meteoroloji ve meteoroloji uzmanlarından çok kritik açıklamalar geldi. İşte son dakika hava durumu tahmin raporu…

23 MART HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Hafta sonu planı yapan vatandaşlar hava durumu tahminlerini merakla takip ediyordu. Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen son dakika hava durumu tahminlerini sosyal medya hesabından açıkladı. Hafta sonu Doğu Anadolu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış beklendiğini belirten Orhan Şen, iç kesimlerde kar yağışının Güneydoğu ve kıyılarda ise yağmur yağışının görüleceğini söyledi. Meteoroloji uzmanı Siirt ve Artvin için ise yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. Batı bölgelerde hava sıcaklığının 2-3 derece artacağını belirten Orhan Şen, Pazartesi gününden itibaren batıya da yağmur geleceğini açıkladı.

meteoroloji-uyari-1.jpg

SOĞUK HAVA YURDU TERK EDİYOR

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen paylaşımında 3-4 günden bu yana etkisini gösteren soğuk havanın Yurdu terk edeceğini söyledi. Pazar günü itibariyle soğuk hava yurttan çıkacak hafta başından itibaren de hava sıcaklıkları yükselmeye başlayacak. Çarşamba günü ise hava sıcaklığı Bahar değerlerinin üstüne çıkacak.

UZMANLAR TOZ TAŞINIMI UYARISI YAPTI

Diğer yandan meteoroloji uzmanları Yurt genelinde toz taşınımı uyarısında da bulundu. Afrika üzerinden gelecek olan toz taşınımı sırasında vatandaşların maske takmalarının daha doğru olacağı belirtildi. Özellikle astım kronik hastalığı olanların tedbirli olmasında fayda var.