Mavi bültenle aranan suç örgütü lideri İstanbul Sarıyer'de yakalandı

Rusya'da faaliyet gösteren bir organize suç örgütünün yöneticisi olan ve Interpol tarafından mavi bültenle aranan “Shamil Amirov”, İstanbul Sarıyer'de düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Mavi bültenle aranan suç örgütü lideri İstanbul Sarıyer'de yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hakkında mavi bir tane çıkarılan uluslararası suç örgütü liderinin Sarıyer'de yakalandığını duyurdu. Rusya'da faaliyet gösteren “Thieves in Law" isimli organize suç örgütünün lideri olan ve İnterpol tarafından aranan Amirov'un Kafes operasyonları kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sabah saatlerinde sosyal medya hesabından biri açıklama yaparak kafes 15 operasyonuna ilişkin bilgi verdi. İstanbul organize suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Rusya'da faaliyet gösteren “Thieves in Law" Organize Suç Örgütü lideri “Shamil AMIROV" isimli şahsın yakalandığı ifade edildi. Yakalanan şahıs aynı zamanda Interpol tarafından da mavi bültenle aranıyordu. Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Uluslararası ve ulusal organize suç odaklarıyla, zehir tacirleriyle mücadelemiz artarak devam edecek. Nefeslerini keseceğiz.” Dedi.