Mayıs ayında kış geri döndü! Dolu yağışı çok sayıda kenti beyaza bürüdü

Mayıs ayının son günlerinde artık yaz yaklaşırken yavaş yavaş havalar ısındı derken yağışlı ve serin havalar ara ara kendisini hatırlatıyor. Bugün o günlerden biri yaşandı ve çok sayıda kentte dolu yağışı etkili oldu.

Mayıs ayında kış geri döndü! Dolu yağışı çok sayıda kenti beyaza bürüdü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yağış uyarılarının ardından çok sayıda kentte yağışlı hava etkisini gösterirken bazı yerlerde dolu yağışı etkili oldu. Dolu yağışının yaşandığı illerden biri de başkent Ankara oldu. Ankara, Eskişehir, Kars, Bilecik, Manisa ve Bursa’da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı meydana geldi. Dolu yağışı sebebiyle bazı araçların hasar aldığı görülürken doluya yakalanan vatandaşlar da kapalı alanlara sığındı. Yollar ise kısa sürede beyaza büründü.

ANKARA’DA DOLU YAĞIŞI

Yaz yaklaşırken Mayıs ayında artık havalar ısındı derken yağışı hava zaman zaman kendisini gösteriyor. Bugün de hem yağışlı hem de dolu yağışının meydana geldiği bir gün oldu. Başkent Ankara’da da dolu yağışı etkisini gösterdi. Ceviz büyüklüğünde olan dolu tanelerini gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Ankara’nın Polatlı ilçesinde de dolu yağışı yaşandı. Meydana gelen dolu sebebiyle ekili tarım arazilerinde hasra oluştu. Polatlı ilçesindeki sağanak yağış sebebiyle bazı mahallelerde ise sel yaşandı. Yoğun yağışla birlikte gelen taşkın ve su baskınları sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

mayis-ayinda-kis-geri-dondu-dolu-yagisi-cok-sayida-kenti-beyaza-burudu-001.jpg

DOLU YAĞIŞI ARAÇLARA ZARAR VERDİ

Dolu yağışının görüldüğü illerden biri de Eskişehir oldu. Eskişehir’in Çifteler ilçesinde meydana gelen şiddetli dolu yağışı araçlara zarar verdi. Ceviz büyüklüğünde olduğu görülen dolu tanelerinin isabet ettiği araçların camları kırıldı. Bilecik’te de bugün dolu yağışı yaşandı. Kentte yer yer ceviz büyüklüğünde dolu yağdığı görüldü. Dolu yağışı sebebiyle bazı seralarda hasarlar meydana geldi.

mayis-ayinda-kis-geri-dondu-dolu-yagisi-cok-sayida-kenti-beyaza-burudu.jpg

BURSA VE KARS’TA DA DOLU YAĞDI

Bursa ve Kars’ta da dolu yağışı etkili oldu. Kars’ta fındık büyüklüğünde dolu yağışı görüldü. Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışının kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdüğü görüldü. Meteoroloji’nin sarı kodlu uyarı verdiği Bursa’da da yer yer dolu yağışı görüldü. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde meydana gelen dolu yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Dolu ve sağanak yağış ilçedeki ekili arazilere zarar verdi.