Meclis Karar Verdi! Emekliye 3000 TL Bayram İkramiyesi Tarihi Belli Oldu, EK ÖDEME De Var

Emekli maaşı alan 17 milyon kişiye Meclis’ten müjde geldi. Karar verildi, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Emekliye ek ödeme sürprizi de var.

Meclis Karar Verdi! Emekliye 3000 TL Bayram İkramiyesi Tarihi Belli Oldu, EK ÖDEME De Var

Meclis Karar Verdi! Emekliye 3000 TL Bayram İkramiyesi Tarihi Belli Oldu, EK ÖDEME De Var!

Son dakika… SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve EYT emeklisi ile dul ve yetim aylığı alan milyonlarca vatandaş, emekli bayram ikramiyesi tarihlerini bekliyordu. Bu yıl, Cumhurbaşkanı kararı ile emekli bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapıldı. Böylece, her bayram için yeni bayram ikramiyesi 3000 TL’ye yükseldi. Emekliler, toplamda 6000 TL ek ödeme alacak. Ramazan Bayramı için geri sayım sürerken emekli bayram ikramiyesi tarihleri de belli oluyor. Bugün Meclis Genel Kurulu’nda bayram ikramiyesi için karar çıkacak. İşte milyonları ilgilendiren kritik bayram ikramiyesi takvimi…

2024 yılı emekli bayram ikramiyesi yüzde 50 zamla 3000 TL’ye yükseldi. Bayram ikramiyesi zammı emekliler tarafından sevinçle karşılanırken ödeme tarihleri de merak konusu oldu. Bugün Meclis'te 8. Yargı paketi görüşmeleri devam edecek. Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesi de TBMM'ye bugün gelecek. Yerel seçimlere yaklaşması nedeniyle meclis 29 Şubat tarihinden itibaren tatile girecek. Bu nedenle hükümet, emekli bayram ikramiyesi zammını yetiştirmek istiyor. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?

EMEKLİLER GEÇTİĞİMİZ YIL 9.000 TL İKRAMİYE ALMIŞTI

Emekli bayram ikramiyesi her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde yılda 2 defa ödeniyor. Ancak geçtiğimiz yıl bir istisna yapılmış, toplam 4 bin TL olarak ödenen Bayram ikramiyesine ek olarak Cumhurbaşkanı kararıyla cumhuriyetin 100. Yılına özel Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi verilmişti. Emekli maaşı alanlar geçtiğimiz yıl 9.000 TL Ek ödeme alma fırsatını elde etmişti.

29 ŞUBAT'A KADAR ONAYLANMASI GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı ordu mitinginde emekli bayram ikramiyesi zam bunu duyurdu. 2024 yılı için emekliye Ramazan Bayramı öncesi 3000 TL ve Kurban Bayramı öncesi 3000 TL olmak üzere toplam 6.000 TL'lik bayram ikramiyesi verilecek. Ancak yerel seçimler nedeniyle TBMM 29 Şubat'ta tatile girecek. Bu sebeple Bayram ikramiyesinin 29 Şubat'a kadar mecliste görüşülmesi ve kabul edilmesi bekleniyor. Hemen ardından da Cumhurbaşkanı imzası ile resmi gazetede yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Şimdi emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerine çevrildi. SSK bağ-kur 4C ve EYT emeklisi ile birlikte başta dul ve yetim aylığı alanlar olmak üzere birçok kişi bu yıl bayram ikramiyesi ödemesinden yararlanacak. Bayram ikramiyesi ödemelerinin en geç 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara geçmesi bekleniyor. Çünkü Ramazan Bayramı 10 Nisan'da başlıyor. Bayramdan bir hafta kadar önce bayram ikramiyesi ödemeleri tamamlanıyor.