Mersin’de zincirleme trafik kazası! 10 kişi öldü çok sayıda yaralı var

Mersin2de meydana gelen zincirleme trafik kazasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarılıyor. TAG Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı.

Mersin’de zincirleme trafik kazası! 10 kişi öldü çok sayıda yaralı var

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda zincirleme trafik kazası yaşandı. Çok sayıda aracın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kaza sonrasında başsağlığı mesajı geldi. Sosyal medya hesabından mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da kazayla ilgili açıklama yaptı ve meydana gelen kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

Kaza, Mersin’de Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda yaşandı. Çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında alınan bilgilere göre bir yolcu otobüsü karşı şeride geçerek 2 otomobil ve 1 kamyona çarptı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

mersin-de-zincirleme-trafik-kazasi-10-olu-cok-yasayida-yarali-var.jpg

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 39 YARALI VAR

Kazanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini 39 kişinin yaralandığını duyurdu. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, ‘Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkide 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.’ ifadelerine yer verdi.

mersin-de-zincirleme-trafik-kazasi-10-olu-cok-yasayida-yarali-var-001.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kaza sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan da açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabından mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmıştır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu ve ‘Mersin’in Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkiinde TAG Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazası hepimizi derinden üzmüştür. Kazayla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.’ notunu ekledi.