Mesai saatlerinin kısalması gündemde! Bakan Işıkhan'dan açıklama var

Türkiye’de çalışma saatlerinin kısalması gündemi uzun bir süredir tartışılırken bu gündemle ilgili yeni gelişmeler ve tüm açıklamalar da yakından takip ediliyor. Çalışma saatleri düşürülecek mi, çalışma saatleri kısalacak mı merak ediliyor.

Mesai saatlerinin kısalması gündemde! Bakan Işıkhan'dan açıklama var

İş hayatında çalışma saatlerinin kısalması gündemi bir süredir sık sık tartışılan konular arasında yer almakta. Sosyal medyada da gündem olan bu konuyla ilgili tüm gelişmeler ve yapılan açıklamalar merakla takip edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da gündemde yer alan bu konuyla ilgili bir açıklama geldi. Çalışma saatlerinin 40 saate düşürüleceği tartışmalarıyla ilgili bir uyarıda bulunan Bakan Işıkhan, ‘Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın’ dedi.

MESAİ SAATLERİ 40 SAATE DÜŞÜRÜLECEK GÜNDEMİ

Türkiye’de çalışma saatlerinin kısalacağına dair iddialar gündemde en sık yer alan konular arasında. Mesai saatlerinin düşürüleceğine dair iddialar sosyal medyanın da gündemine geniş yer bulurken bu konuyla ilgili gelen yorumlar ve çıkan haberlerle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan bir açıklama geldi. Katıldığı bir toplantıda bu konuyu değerlendiren BAKAN Işıkhan, mesai saatlerinin 45 saatten 40 saate düşürüleceğine dair iddialarla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

mesai-saatlerinin-kisalmasi-gundemde-bakan-isikhan-dan-aciklama-var.jpg

‘ÖNCELİĞİMİZ İŞÇİMİZİN VE İŞVERENİMİZİN HAKLARINI KORUMAK’

Bu konuyla ilgili gündemdeki iddialar ve çıkan haberlere dikkat çeken Bakan Vedat Işıkhan, resmi bir açıklama gelmeden haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtti ve ‘Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerinde konuşulacak, daha iyi nasıl yaparız diye tartışılacak bir alandır.’ dedi. Daimi olarak önceliğin işçinin ve işverenin kazanılmış haklarının korunması olduğunu söyleyen Bakan Işıkhan, ‘’Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim. Yapılacak çalışmanın iş hayatının tüm paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini sözlerime eklemek isterim.’ ifadelerine yer verdi.